PCC_Klassiek Concours 2022_Merle van der Lijke

Prinses Christina Concours 55 jaar

 Het Prinses Christina Concours viert feest. Het toonaangevende platform voor muziekeducatie en talentontwikkeling voor kinderen en jongeren, bestaat dit jaar namelijk 55 jaar. Het grootste en meest bekende concours van het PCC is het Klassiek Concours. Onder anderen pianist Wibi Soerjadi, harpiste Lavinia Meijer en violiste Rosanne Philippens wonnen een prijs tijdens het concours.

Naast het Klassiek Concours organiseert het PCC ook concoursen voor de allerjongsten zoals De Muziekwedstrijd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Directeur Alexander Buskermolen: “In ieder kind zit muziek. Het Prinses Christina Concours vindt het belangrijk om hen zo vroeg mogelijk aan te moedigen en te ondersteunen, en kinderen te laten ervaren hoe leuk optreden voor publiek is.”

Klaasje Meijer

Klaasje Meijer, bekend van de populaire kinderpopgroep K3, is dit jaar presentator van De Muziekwedstrijd. Het is geen toeval dat Klaasje deze rol vervult. Als oud-prijswinnaar van het Prinses Christina Concours draagt ze De Muziekwedstrijd een warm hart toe: “Het is zó belangrijk dat kinderen plezier beleven aan het luisteren én spelen van muziek. Behalve dat het de ontwikkeling van kinderen helpt, is het vooral leuk om te doen en iets waar je een leven lang iets aan hebt.” De Muziekwedstrijd wordt afgesloten met een feestelijke Muziekdag op 26 november in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Jubileumconcert op 30 oktober

Op zondagmiddag 30 oktober vindt een feestelijk jubileumconcert plaats in Amare Den Haag. (Oud-)prijswinnaars van het PCC, waaronder cellist en componist Thomas Prechal (prijswinnaar Klassiek én Compositie Concours) en zangeres en contrabassiste Jala Heywood soleren dan in verschillende genres, van klassiek tot jazz, o.a. met het Jeugdorkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel. De presentatie is in handen van Paula Udondek.

Klassiek Concours 2023

Het Klassiek Concours, de grootste activiteit van het Prinses Christina Concours met zes regioconcoursen, een Nationale Halve Finale en een Nationale Finale staat open voor muzikale kinderen en jongeren van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar). Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om voorafgaand aan de regioselecties een studievideo in te sturen om zo alvast feedback te krijgen van de jury. De juryleden nemen de ontwikkeling van de deelnemers mee in hun beoordeling en kunnen bijzondere prijzen toekennen. De inschrijving start op 3 oktober en de finale van het concours vindt plaats op zaterdag 22 april 2023 in Den Haag.

Kaarten voor het Jubileumconcert op 30 oktober in Amare Den Haag zijn te bestellen via deze link. Meer informatie over De Muziekwedstrijd is te vinden op www.demuziekwedstrijd.nl of via de website van het Prinses Christina Concours: www.christinaconcours.nl.   

 

 

 

Facebook
Twitter

Laatste artikelen