CD 03_725

Recensie BEETHOVEN – Diverse werken voor blazers en piano

BEETHOVEN
Diverse werken voor blazers en piano
Les Vents Français (Emmanuel Pahud fluit, François Leleux hobo, Paul Meyer klarinet, Radovan Vlatković hoorn, Gilbert Audin fagot, Éric le Sage piano)
Warner Classics LC 02822 • DDD-79’
Waardering: 10
Luister 725 – Juli/Augustus 2017

Het dreamteam onder de blaaskwintetten, Les Vents Français, bevestigt met deze cd opnieuw haar buitengewone klasse! Het ensemble is samengesteld uit de absolute wereldtop en dat maakt deze cd een genot om naar te luisteren. Anders dan op de vorige cd’s, met kwintetten en sextetten, bevat deze cd alleen duo’s en trio’s. De rode draad is in dit geval de componist: Beethoven. De uitvoeringen zijn volkomen in stijl, technisch foutloos en bijzonder muzikaal. De musici zitten hoorbaar op één lijn wat articulatie en frasering betreft en er wordt een groot contrast gemaakt tussen de verschillende variaties in het trio over Là ci darem la mano en het Duo voor klarinet en fagot. Het Trio in C groot, opus 87 en Variationen über ‘Là ci darem la mano’ uit Mozarts Don Giovanni, beide oorspronkelijk voor twee hobo’s en althobo, worden uitgevoerd in een bewerking voor hobo, klarinet en fagot. Deze combinatie klinkt goed en geeft de luisteraar een frisse kijk op het stuk. Vooral het trio met Variaties over ‘Là ci darem la mano’, waar een van de drie instrumenten om de beurt de hoofdrol speelt, springt er voor mij uit door de energie die er vanaf spat. Voor iedereen die kan genieten van Beethoven of blazers is deze cd zeker een aanrader!
Ella Botter

Wilt u meer recensies lezen, dus óók de recensies van albums die het afgelopen halfjaar verschenen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen