CD 76_715

Recensie – El Aire se Serena

DIVERSEN
El Aire se Serena (Spaanse hof- en kerkmuziek van Cabezón, Guerrero, Verdelot, Morales, Victoria, Vasquez, De la Torre, Caroso, Da Milano, Lobo, Peñalosa en Desprez)
Seldom Sene Recorder Quintet
Brilliant Classics 95304 • DDD-68’
Waardering: 8
Luister 715 – Mei 2016

We weten allemaal dat blokfluitkwintetten het grootste deel van hun repertoire moeten halen uit bewerkingen van vocale of klaviermuziek, maar Seldom Sene speelt ook een paar echte blazersstukken: een Danza Alta van De La Torre en een Bassa Danza van Milano. Daar horen overigens eerder luide instrumenten als schalmeien en trombones bij dan fluiten, maar dat terzijde. We weten ook allemaal dat blokfluitensembles het strelendst klinken als er op lage fluiten gespeeld wordt, en inderdaad dringen ook hier de hoge instrumentjes samen erg nadrukkelijk het oor binnen. Seldom Sene wisselt de verschillende timbres en hoogtes overwogen af, op de intonatie is niets aan te merken en het speelplezier is aan alles af te horen. Dat bij alle Spaanse namen ook Josquin Desprez staat is overigens niet verwonderlijk: zijn muziek was in Spanje erg geliefd.
Paul Herruer

Wilt u meer recensies lezen, dus óók de recensies van albums die het afgelopen halfjaar verschenen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 20 april geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!