Luciano Pavarotti krijgt nu ook een musical - Luister magazine over klassieke muziek

Nu ook een musical over Pavarotti

De meest beroemde operazanger van de wereld krijgt nu ook zijn eigen musical. Daar heeft zijn weduwe Nicoletta Pavarotti recentelijk toestemming voor gegeven. De grote vraag: wie gaat de rol van de legendarische Luciano Pavarotti invullen?

Hi-tech geeft Pavarotti nieuw leven

Niemand, volgens de producent John Berry. En dat maakt het wel een heel mysterieuze musical. “Het is onmogelijk om iemand te vinden die die rol zou kunnen spelen en zingen”, zegt Berry. “Zoals Plácido Domingo al ooit zei: er was nooit een stem als de zijne vóór hem, en er zal er waarschijnlijk ook nooit meer een van komen.”

De technologie gaat Pavarotti figuurlijk nieuw leven inblazen en zal hopelijk zijn stem goed tot zijn recht laten komen. Op wat voor manier is nog niet duidelijk. Wellicht wordt het zoiets als het concert van La Divina van vorig jaar. Toen verscheen de wereldberoemde zangeres Maria Callas als een hologram plots weer op het podium. Echter had dat volgens Luister-hoofdredacteur Joris Heynen weinig klasse.

Overigens wordt de 78-jarige Domingo, die samen met Pavarotti en José Carreras zong als de Drie Tenoren, op het moment zwaar beschuldigd van seksueel wangedrag, meldt de NOS. Domingo was lange tijd tenor, dirigent en artistiek leider bij de Los Angeles Opera. Hij verdiende diverse Granny’s voor zijn werk.

Brieven, filmbeelden en zelfs zijn kleding

Eerder weigerde Nicoletta Pavarotti de podiumrechten van alle musicalplannen. Maar er wordt gezegd dat ze zo onder de indruk was van deze musical, dat ze de makers zelfs toegang heeft verleend tot een uitgebreid privéarchief: van brieven tot filmbeelden en zelfs kleding. Eerst is het echter wachten op de documentaire over het leven van de meest bekende tenor van de wereld. Deze verschijnt in oktober op het witte doek.

Bekijk de vijf mooie YouTube-concerten van Pavarotti. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een abonnement!

Neem nu een 1-jarig of een 2-jarig abonnement op Luister   magazine! 

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 15 maart geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!