CD 25_718

Recensie ESENVALDS – St Luke Passion – Sacred Works

ESENVALDS
St Luke Passion – Sacred Works
Ieva Parsa (mezzosopraan), J˜anis Kurševs (tenor), Daumants Kalni¸nš (bariton), Lets Radiokoor, Sinfonietta Riga o.l.v. Sigvards K¸lava
Ondine ODE1247-2 • DDD-68’
Waardering: 8
Luister 718 – September/Oktober 2016

˜Eriks Ešenvalds werd geboren in Riga en won diverse prijzen in zijn vaderland, maar ook een nominatie voor the British Composer Award in 2010. In 2011 kreeg hij uiteindelijk een tweejarige positie voor het Fellow Commoner in Creative Arts aan het Trinity College in Cambridge. Ondine komt hier met een opname van Ešenvalds’ St Luke Passion in combinatie met drie andere mooie koorwerken. Na al een Passion and Resurrection in 2005 te hebben geschreven, moedigde Sigvards Klava Ešenvalds aan nog een passie te schrijven naar het Lukasevangelie. Op deze opname onder Klava klinken het Lets Radiokoor en Sinfonietta Riga samen met solisten Ieva Parsa, J˜anis Kurševs en Daumants Kalni¸nš. Er komt de laatste tijd veel moois uit de Baltische staten en Ešenvalds is ook zeker een componist om in de gaten te houden. Op het eerste gehoor is het indrukwekkend en Ešenvalds schuwt het effect bepaald niet, maar spannend is het allemaal wel. Ik vraag me echter af of deze muziek wel zal blijven hangen. K¸lava en de zijnen maken er een gedenkwaardige ervaring van, hoewel Kurševs soms wat geforceerd klinkt. Hoe dan ook, dit is een aantrekkelijke cd en de opname is groots.
Emile Stoffels

Wilt u meer recensies lezen, dus óók de recensies van albums die het afgelopen halfjaar verschenen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

0/5 (0 Reviews)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen