CD 27_715

Recensie FINZI – Introit: The music of Gerald Finzi

FINZI
Introit: The music of Gerald Finzi
Amy Dickson (sopraan- en altsaxofoon), Thomas Gould (viool), Tom Poster (piano), Nicolas Fleury (hoorn), Aurora Orchestra o.l.v. Nicholas Collon
Decca 4789357 • DDD-76’
Waardering: 8
Luister 715 – Mei 2016

Melodieuze, goed in het gehoor liggende, licht weemoedige muziek, dat is in het kort de omschrijving van de inhoud van deze cd. In Finzi’s werk hoor je het Engelse idioom van Elgar, Britten en Rutter voorbijkomen. De eerste twee inspiratiebronnen voor hemzelf, de derde geïnspireerd dóór hem. Finzi’s over het algemeen kalme muzikale taal wordt liefdevol vertolkt door het Aurora Orchestra dat in de personen van saxofoniste Amy Dickson, violist Thomas Gould, hoornist Nicolas Fleury en pianist Tom Poster uitstekende instrumentalisten naar voren schuift voor de solo’s. De cd is uitgegeven ter gelegenheid van het zestigste sterfjaar van Gerald Finzi, schoonzus van celliste Jacqueline du Pré. Doordat het hier zowel originele als gearrangeerde werken voor symfonieorkest betreft, klinkt er weinig differentiatie in Finzi’s muziek. Het is veel van hetzelfde: mooi, maar op den duur aan de zoetige kant. Dit gegeven doet Finzi jammer genoeg enigszins tekort.
Marjolijn Sengers

Wilt u meer recensies lezen, dus óók de recensies van albums die het afgelopen halfjaar verschenen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

0/5 (0 Reviews)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen