Maquetación 1

Recensie HÄNDEL – Imeneo

HÄNDEL
Imeneo
Magnus Staveland (Imeneo), Ann Hallenberg (Tirinto), Monica Piccinini (Rosmene), Fabrizio Beggi (Argenio), Cristiana Arcari (Clomiri), Europa Galante o.l.v. Fabio Biondi
Glossa GCD923405 (2CD) • DDD-1.55’
Waardering: 8
Luister 715 – Mei 2016

Deze versie van Imeneo werd in 1742 in Dublin opgevoerd als Serenata ‘Hymen’. Het origineel was behoorlijk geflopt in Londen. Händel herschreef het stuk en liet een karakter helemaal weg. Een paar Luisteredities geleden had ik de eer Ann Hallenbergs indrukwekkende soloalbum (Arias for Luigi Marchesi) te mogen recenseren. Mijn vreugde was dan ook groot toen ik zag dat zij hier de rol van Tirinto zingt. Ze is de held van de productie: geen moment van verslapping, een prachtige warme klank (vooral goed te horen in samenzang met de anderen) en een mooie emotionele vertolking. De andere zangers zijn zeker niet slecht. Magnus Staveland is een overtuigende Imeneo. Zijn duetten met Rosmene (Monica Piccinini) zijn mooi in balans, zijn aria’s erg krachtig, zoals ‘Sorge nell’alma mia’. Piccinini’s stem heeft af en toe wat te weinig diepte en klinkt daarom in de hoogte soms hinderlijk schel. Toch is ze een overtuigende Rosmene. Het orkest biedt een goede basis, maar kan af en toe wel wat extra enthousiasme gebruiken.
Didi de Pooter

Wilt u meer recensies lezen, dus óók de recensies van albums die het afgelopen halfjaar verschenen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen