CD 34_723

Recensie MILLS, ADAMS, GLASS – Concerto for violin, rock band and string orchestra; Road Movies; Symphony No. 3

MILLS, ADAMS, GLASS
Concerto for violin, rock band and string orchestra; Road Movies; Symphony No. 3
Robert McDuffie (viool), Mike Mills (piano, bas, gitaar), John Neff (gitaar), William Tonks (gitaar), Patrick Ferguson (drums, percussie), MCS Ensemble o.l.v. Ward Stare
Orange Mountain Music OMM 0113 • DDD-71’
Waardering: 7
Luister 723 – April 2017

Hoewel Philip Glass er zijn goedkeuring aan heeft gegeven door het werk uit te brengen op zijn eigen Orange Mountain Music-label, blijft het vaak een beetje behelpen met rockmusici die een uitstapje wagen naar de klassieke muziekscene. Zo ook met Mike Mills, de bassist van de succesvolle Amerikaanse band R.E.M., die een Concerto for violin, rock band and string orchestra heeft geschreven voor zijn goede jeugdvriend de violist Robert McDuffie. Het pleit voor Mills dat hij direct aangeeft geen klassieke muziek te willen schrijven, want dat doet hij ook niet. Zijn Concerto bestaat in feite uit zes instrumentale songs waarbij of de elektrische gitaar of de viool het hoogste woord heeft, maar van werkelijk diepgravende muziek is geen sprake. Gelukkig heeft Mills ook niet geprobeerd om R.E.M. instrumentaal te imiteren, dus het heeft een zekere eigenheid, maar ondanks de goedkeuring van Glass is het absoluut geen muziek voor de eeuwigheid. De cd waarvan het orkestrale gedeelte in handen is van het MCS Ensemble van McDuffies Center for Strings in Macon bevat verder goede opnames van Road Movies van John Adams en de Derde symfonie van Glass, maar hemelbestormend zijn ze niet. Een plaat vooral voor de R.E.M.-liefhebbers die nieuwsgierig zijn naar dit niet meer dan beluisterenswaardige uitstapje van bassist Mike Mills.
Paul Janssen

Wilt u meer recensies lezen, dus óók de recensies van albums die het afgelopen halfjaar verschenen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

0/5 (0 Reviews)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen