CD 57_715

Recensie RAVEL – L’Heure espagnole

RAVEL
L’Heure espagnole; Don Quichotte à Dulcinée
met o.a. Isabelle Druet (Concepción), Frédéric Antoun (Gonzalve), Marc Barrard (Ramiro), Nicolas Courjal (Don Inigo), François Le Roux (bariton), Orchestre National de Lyon o.l.v. Leonard Slatkin
Naxos 8660337 • DDD-56’
Waardering: 6
Luister 715 – Mei 2016

Je bent een jonge vrouw en je wilt wat. Je man gaat de deur uit en dan gaat de deur voor de minnaars in spe open. Helaas: de een na de ander stelt je teleur, totdat je oog valt op de allang ter plekke aanwezige potente mullendrijver en je zo aan je trekken komt. Heerlijk operaatje van niks, maar niet echt iets om zonder libretto op cd te beluisteren. Deze nieuwe opname vind ik zozo. Antoun is een zeer idiomatische dichter Gonzalve, een zeer met zichzelf ingenomen Narcissus. Ook Courjal is een perfect bezette Don Inigo: in zijn stem alleen al hoor je de dikke bankier. Marc Barrard is voor mij te weinig macho voor Ramiro, zijn stem vind ik ook een beetje wollig klinken. Isabelle Druet (Concepción) vind ik te weinig sprankelen. Ik denk dat veel op het conto van Slatkin geschreven moet worden, voor mij mist hij de ‘o lalalala’-toets, waardoor het geheel te serieus klinkt. Maar mijn grootste teleurstelling betreft de Don Quichotte-liederen. François Le Roux heeft er een te lichte stem voor. En het valt helaas niet te ontkennen dat de stem zelf een glimp is van wat het ooit is geweest. Jammer.
Basia Jaworski

Wilt u meer recensies lezen, dus óók de recensies van albums die het afgelopen halfjaar verschenen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een abonnement!

Neem nu een 1-jarig of een 2-jarig abonnement op Luister   magazine! 

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 9 februari geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!