CD 53_728

Recensie ROSSINI – Stabat Mater

ROSSINI
Stabat Mater
Serena Farnocchia (sopraan), Anna Bonitatibus (mezzo), Ismael Jordi (tenor), Alex Esposito (bas-bariton), Symphony and Chorus Opera Vlaanderen o.l.v. Alberto Zedda
Dynamic CDS7799 • DDD-56’
Waardering: 5

Of de Opera van Vlaanderen blij is met deze cd vraag ik me af. De opname klopt niet. Het is alsof de hele club in een schoenendoos staat, er een deken ligt over koor en orkest en de solisten de microfoons bijna inslikken. Met andere woorden: de balans is ernstig zoek. De uitvoering is stevig romantisch, wat door de opname op onplezierige wijze wordt geaccentueerd. De stemmen zijn individueel niet verkeerd, maar doordat de klank niet mengt springen ze er om beurten hinderlijk uit. Koor en orkest verstaan hun vak ook, de lage strijkers openen veelbelovend sierlijk. Wat moet ik verder zeggen over deze opname uit 2011? Misschien is het om sentimentele redenen dat hier alsnog een cd van is gemaakt, dat kan en mag. Maar hoe dan ook, hij haalt de kwaliteitsgrens niet, de opname vermorzelt alle goede muzikale bedoelingen.
Marjolijn Sengers

Wilt u meer recensies lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen