004c7fa3

Recensie VERDI – Otello

VERDI
Otello
Nikolai Schukoff (Otello), Melody Moore (Desdemona), Lester Lynch (Iago) e.a., Gulbenkian Orchestra and Chorus o.l.v. Lawrence Foster
PENTATONE PTC 5186562 • DDD-143’ (2 cd’s)

Waardering: 6

Een laag cijfer met de vraag waarom deze uitvoering van Giuseppe Verdi’s Otello, opgenomen in juli 2016, absoluut op cd moest verschijnen. Een herinnering aan een live-uitvoering? Een verrijking van de discografie is het zeker niet. Dirigent Lawrence Foster en het Gulbenkian Orchestra doen het niet slecht en kunnen indrukwekkend uithalen. Het Gulbenkian Chorus klinkt in de grote dramatische momenten soms wat onderbezet maar zingt een fraai Fuoco di gioia. De Oostenrijkse tenor Nikolai Schukoff is een verdienstelijk en expressief zanger maar zijn heldere, eerder slanke stem mist het brede fundament dat een Otello vraagt en hij zit meer dan eens duidelijk aan zijn vocale grens. Lester Lynch laat als Iago een vrij vettig en dof geluid horen en komt vrij bruut over. De beste vocale prestatie levert Melody Moore als Desdemona met een ruime, meestal goed beheerste sopraan die mooi kan openbloeien en ontroeren. De Cassio van JunHo You klinkt magertjes en de overige partijen zijn meestal behoorlijk bezet.
Erna Metdepenninghen

Wilt u meer recensies lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen