Gruppe_hoch

LGT Young Soloists te gast in de Doelen

muzikaal vuurwerk voor strijkers van de 19e eeuw tot heden

vrijdag 2 november, 20.15 uur De Doelen Rotterdam

Jurriaanse Zaal

De LGT* Young Soloists is een strijkorkest dat bestaat uit zeer talentvolle, jonge musici in de leeftijd van 12 tot 23 jaar, afkomstig uit meer dan 15 landen. Samen zijn ze goed voor zo’n 80 prijzen in nationale en internationale concoursen. De LGT Young Soloists beschouwen de hele aardbol als hun podium. Het gezelschap is gevestigd in Zwitserland en werd in 2013 opgericht door violist Alexander Gilman (artistiek leider) en pianiste Marina Seltenreich. Hun doel: jonge, uitzonderlijk talentvolle leeftijdgenoten uit de hele wereld bij elkaar brengen in een nieuw orkest.

*Liechtenstein Global Trust

De LGT Young Soloists traden onder meer op in Hong Kong, Singapore, Beijing, Shanghai, Moskou, Wenen, Londen, Parijs en Zürich. Eerder dit jaar maakten ze hun debuut tijdens de Dresdner Musikfestspiele en waren ze Orchestra in Residence in Mattsee (Salzburger Land), Oostenrijk. Het ensemble maakte drie veelgeprezen cd’s, Italian Journey, Russian Soul en Nordic Dream. Ze vormen het eerste jeugdorkest dat opnames maakte voor het prestigieuze label Sony Music/RCA Red Seal.

Programma

Op het programma van 2 november staat onder meer het Dubbelconcert voor twee violen en strijkers van de Amerikaanse componist Michael Fine, dat voor het eerst in Nederland wordt uitgevoerd. Fine, gevestigd in Rotterdam en voormalig artistiek manager van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, schreef een uniek 21ste-eeuws ‘Concerto Grosso’, dat kenmerkend is voor het genre maar ook regelmatig een eigen richting inslaat. Verder hoort u onder andere de St. Paul’s Suite

van Gustav Holst, David Poppers Polonaise de concert

en Gran Duo Concertante

van Giovanni Bottesini. Muzikaal vuurwerk, verbluffend uitgevoerd door de beste jonge musici van deze tijd!

“The LGT Young Soloists are essentially a very high-class youth string orchestra …”

The Strad

“If you didn’t know that young teenagers are playing here, you would think you were in the midst of a top ensemble.”

Das Orchester

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen