Reguliere concerten

Ook het staartje van het reguliere concertseizoen heeft nog veel moois in petto. Daarom in het kort een paar tips.

 

Zaterdag 15 juni 16.00 uur Concertgebouw Amsterdam, Kleine Zaal

De Amerikaanse tenor Lawrence Brownlee brengt teksten en composities uit de Harlem Renaissance tot leven. Ook klinkt er heerlijk en toegankelijk nieuw werk op basis van teksten van Afro-Amerikaanse schrijvers uit de eerste decennia van de twintigste eeuw.

 

Maandag 1 juli 20.15 uur Muziekgebouw aan het IJ Amsterdam

Het Nederlandse solodebuut van de jongste Amerikaanse pianosensatie. ‘Pianiste Tiffany Poon is een van die zeldzame fenomenen die eens in een generatie voorkomen en onze vooroordelen omverwerpen’, zo schreef Bachtrack. De 27-jarige pianiste speelt werken van haar debuut-cd Diaries: Schumann (die de eerste plaats bereikte op zowel Apple Music als de Billboard Charts) en vult ze aan met preludes van Chopin, Bach en de immer spectaculaire pianoversie van Ravels La valse.

Donderdag 27 juni Theater aan de Parade Den Bosch 20.00 uur

Vrijdag 28 juni Chassé Theater & Cinema Breda 20.30 uur

Zaterdag 29 juni Theater aan het Vrijthof Maastricht 20.00 uur

Zondag 30 juni Muziekgebouw Eindhoven 20.15 uur

Zaterdag 6 juli Concertgebouw Amsterdam 20.00 uur

Voor de filmmuziekliefhebbers: Philzuid met At the Movies – Flying Heroes. De mooiste filmmuziek van onder andere John Williams live bij filmbeelden van vliegende grootheden zoals de witte uil uit de Harry Potterfilms, E.T, Hook en Superman. Een prachtige samensmelting van beeld en geluid en een doorlopende reis langs memory lane.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen