Orchestre Philharmonique Royal de Liège in Bozar
Gergely Madaras. Foto: William Beaucardet

Romantiek in Brusselse Bozar

In Bozar weerklinken op maandag 27 september meesterwerken van twee componisten uit de Romantiek. Het Orchestre Philharmonique Royal de Liège brengt er de Vier letzte Lieder van Richard Strauss en de Vierde Symfonie van Gustav Mahler. 

Het Orchestre Philharmonique Royal de Liège, het enige professionele symfonische orkest in Franstalig België, vult eind deze maand de Brusselse concertzaal Bozar met romantische composities. Strauss’ zwanenzang, de Vier letzte Lieder, dompelt de toehoorders in een gevoel van melancholie. De Vierde Symfonie van Mahler is de meest intieme van de tien symfonieën die de Oostenrijkse componist componeerde. Aan het einde van deze symfonie bezingt een menselijke stem de paradijselijke geneugten en het weerzien met de heilige Cecilia en de bewoners van de hemelse gewesten.

Reiss en Madaras

Die menselijke stem wordt in deze opvoering vertolkt door Chen Reiss. Ze is een begenadigd sopraan, die op verschillende podia van grote Europese en Amerikaanse operahuizen stond onder leiding van dirigenten als Barenboim, Eschenbach, Gatti en vele anderen. Op 27 september staat Gergely Madaras achter de lessenaar om Reiss en het Orchestre Philharmonique Royal de Liège te dirigeren. Sinds 2019 is Madaras muziekdirecteur van het orkest. Hoewel zijn voorliefde in het traditionele klassieke en romantische repertoire ligt, is hij ook te vinden voor componisten à la Bartók en Kodály.

Meer weten over sopraan Chen Reiss? Lees hier een interview met haar.
Tickets bestellen of op zoek naar meer informatie over het concert? Klik hier.

5/5 - (1 stemmen)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen