Februari Festival 2021 presenteert Simone Lamsma. Foto: Otto van den Toorn
Simone Lamsma. Foto: Otto van den Toorn

Saint-Saëns op zomers Februari Festival 2021

Het Februari Festival 2021 vindt uitzonderlijk niet in de maand februari maar in juni en juli plaats. Van 30 juni tot en met 4 juli 2021 opent de Nieuwe Kerk in Den Haag de deuren voor muzikanten en muziekliefhebbers. In deze vierde en zomerse editie van het festival staat de Franse componist Camille Saint-Saëns centraal.

Vergeten composities van Saint-Saëns

Camille Saint-Saëns (1835-1921) is bij het grote publiek bekend om slechts een paar werken. Daar wil het Februari Festival 2021 verandering in brengen. Het laat de luisteraars ook kennismaken met de onbekende parels uit het repertoire van Saint-Saëns, een voorvechter van eigentijdse Franse muziek.

Violiste Simone Lamsma

De Nieuwe Kerk in Den Haag biedt een podium aan onder andere violiste Simone Lamsma, komend seizoen artist in residence bij Amare en het Residentie Orkest Den Haag. Begeleid door piano brengt ze onder meer Introduction et rondo capriccioso voor viool en piano in a op. 28 van Saint-Saëns.

Internationaal podium

Tijdens het vijf dagen durende festival zijn zo’n dertig musici aan het werk te horen, onder wie de pianisten Thomas Beijer, Nicolas van Poucke en Alexander Ullman, altvioliste Dana Zemtsov, violist Jeroen Dupont en sopraan Marion Dumeige. Maar ook het Malevich Piano Quartet, leden van het Residentie Orkest en het Franse pianoduo Arthur Ancelle en Ludmila Berlinskaya.

Bewonderaars van Saint-Saëns

Behalve bekende en onbekende composities van Saint-Saëns staan er op het programma ook werken van componisten die hem bewonderden of navolgden. Zoals Gabriel Fauré, Mel Bonis, Augusta Holmès, Eugène Ysaÿe, Cécile Chaminade en César Franck. Het volledige programma en tickets vindt u op de website van de Stichting Amare, de organisator van het Februari Festival.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen