Sinfonietta String Festival Zeeland
Foto: Marco Borggreve

Tweede keer Sinfonietta String Festival Zeeland

Op zondag 6 juni 2021 vindt voor de tweede keer het Sinfonietta String Festival Zeeland plaats. Online weliswaar. Amsterdam Sinfonietta speelt een concert vanuit de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg en een vanuit de Grote Kerk Veere. De concerten werden exclusief samengesteld voor het Zeeuwse Festival, het jaarlijkse strijkersfestival in Zeeland dat dit jaar door Jet Berkhout gepresenteerd wordt.

Concert met lichtprojecties

Het festival opent vanuit de Zeeuwse Concertzaal met een kamermuziekconcert in het teken van Gustav Mahler, met de pianiste Tamara Stefanovich als soliste. In de namiddag gaat een tweedelige muziekfilm uit Piazzolla’s Vier Seizoenen uit Buenos Aires in première met onder andere Zeeland als decor. Het slotconcert Piano piano onder leiding van gastconcertmeester Daniel Bard wordt vanuit de Grote Kerk Veere uitgezonden. De muzikale werken van Busoni, Beethoven en Wagemans worden daarbij visueel ondersteund door lichtprojecties van het lichtdesignercollectief Blauwe Uur.

Volg gratis het Sinfonietta String Festival Zeeland

Het Sinfonietta String Festival is gratis te volgen op de websites van de Grote Kerk Veere en Amsterdam Sinfonietta, het YouTube-kanaal van Amsterdam Sinfonietta en de Facebook-kanalen van Amsterdam Sinfonietta, de Grote Kerk Veere en de Zeeuwse Concertzaal. De concerten kunnen na afloop herbekeken worden op de voorgenoemde kanalen.

Het programma

11.00 uur – Mahlerfeest vanuit de Zeeuwse Concertzaal, door Amsterdam Sinfonietta Solisten en Tamara Stefanovich aan de piano.

G. Mahler: Pianokwartet
A. Schnittke: Pianokwartet
R. Strauss: Metamorfosen voor strijkseptet

15.00 uur – Muziekfilm door Georgios Rietveld en Maarten Corbijn.

20.00 uur – Piano piano vanuit de Grote Kerk Veere, door Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Daniel Bard en Tamara Stefanovich aan de piano.

F. Busoni: Pianoconcert, K. 80
P.J. Wagemans: Drie Vlinderdansen voor piano en strijkorkest
L. Beethoven: Cavatina en Grosse Fuge (op. 133) uit strijkkwartet nr. 13

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen