Bezoek het St Patrick's Festival Amsterdam - eropuit met Luister magazine
St. Patrick's Festival Amsterdam is voor het hele gezin. Foto: Hans van der Woerd

St. Patrick’s Festival Amsterdam

In Amsterdam vindt van 15 tot en met 17 maart het St. Patrick’s Festival plaats. Het is de zesde editie van het festival, waar deze nationale Ierse feestdag wordt gevierd met een creatieve en innovatieve programmering. U vindt er concerten met Ierse en Nederlandse musici, animatie- en muziekworkshops voor de hele familie, film, cuisine, actualiteiten en dans.

Saint Patrick

Patricius werd geboren aan het einde van de vierde eeuw na Christus. Hij zag het als zijn missie om het heidense Ierland te bekeren tot het christendom. Na zijn dood in 461 werd hij heilig verklaard en sinds de negende eeuw gedenken de Ieren Saint Patrick jaarlijks op 17 maart, zijn sterfdag. Voor de organisatie van het St. Patrick’s Festival Amsterdam is het feest een aanleiding om Ierland te presenteren in een Europese setting met Iers/Nederlandse kunst, cultuur, actualiteit en een familieprogramma.

Muziek met een Iers tintje

Op muzikaal gebied is er voor ieder wat wils. Zo vindt het muziekprogramma Handel in Ireland plaats, met een Iers/Nederlands barokensemble. Het speelt onder leiding van de Ierse Kenneth Montgomery, sopraan Elisabeth Hetherington, mezzosopraan Rosanne van Sandwijk, luitist David Mackor en het Dudok Quartet. De dirigent van het ensemble en Alexander Oliver treden op als de gastheren van het programma. Oliver is operazanger, acteur en voormalig artistiek leider van de Dutch National Opera Academy. Daarnaast zorgt Mary Coughlan voor een feestelijke avond met diverse jazzmusici uit Ierland en Nederland en Ierland. Daar wordt zij ook wel de Billy Holiday van Ierland genoemd. Coughlan treedt op met onder andere muzikanten als Johnny Taylor (piano), Mete Erker (sax), Jeffrey Bruinsma (viool), Oene van Geel (altviool) en Thomas Pol (bas).

Bezoek het St. Patrick’s Festival 2019

Kijk voor het volledige programma van dit feest met een Iers tintje op de website van het St. Patrick’s Festival Amsterdam. Hier kunt u tevens uw kaarten bestellen en overige informatie vinden.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen