Zes van de zeven deelnemers Stage Your Voice 2021. Foto Jorieke de Vet
Bovenste rij vlnr: Nadia, Hacer en Myrthe. Onderste rij vlnr: Vera, Henno en Sylke. Foto: Jorieke de Vet

Tweede editie Stage Your Voice

Residentie Orkest Den Haag laat met Stage Your Voice 2021 jongeren aan het woord. Zeven jonge talenten delen elk op hun eigen manier een onderwerp dat zij belangrijk vinden. Hun performances worden deze zomer opgenomen en zijn dit najaar live te zien op Haagse podia.

Stage Your Voice 2021

Stage Your Voice biedt jongeren de kans om onderwerpen, die hen na aan het hart liggen, op een creatieve manier met een publiek te delen. Na een succesvolle eerste editie in 2020 werden het voorbije najaar muzikale workshops georganiseerd voor ruim honderdvijftig studenten op Haagse ROC’s. Zeven getalenteerde jongeren overtuigden de jury in een pitchronde en auditie met hun boodschap en performance.

Videoclip en liveoptreden

Het selecte groepje van zeven werkte de afgelopen maanden samen met coaches, arrangeurs, componisten en musici om hun performance te perfectioneren. Deze zomer filmen ze op bijzondere plekken in Den Haag hun performances. In september en oktober geven de jongeren liveoptredens op Haagse podia.

Residentie Orkest Den Haag

De eerste opname vindt vrijdag 11 juni plaats bij Museum Beelden aan Zee. Dan wordt de videoclip Hoor je mij van Alicia van Dijke ingeblikt. De eenentwintigjarige zangeres schreef een lied over de eetstoornissen waar ze al jaren mee kampt en hoe zelfs hulpverleners haar daarin niet serieus namen. Voor de opname van de clip wordt ze begeleid door vijf muzikanten van het Residentie Orkest, arrangeur Gijs Kramers, filmmaker Alex Harteveld, geluidstechnicus Da Capo, regisseur Curt Fortin en Stage Your Voice-projectleider Sanne Tieke.

Diverse thema’s

De performances van de overige zes deelnemers worden later deze zomer opgenomen. De thema’s die in Stage Your Voice 2021 als lied, spoken word of scène aan bod komen, zijn divers en sluiten aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De jongeren brengen persoonlijke verhalen over jeugdzorg, straatintimidatie en geweld tegen vrouwen, racisme, leefbaarheid van wijken, eenzaamheid, LHBTI en veiligheid.

Facebook
Twitter

Laatste artikelen