STEFFANI

Recensie STEFFANI – Niobe, regina di Tebe

STEFFANI
Niobe, regina di Tebe
met o.a. Karina Gauvin (Niobe), Philippe Jaroussky (Anfione), Amanda Forsythe (Manto), Boston Early Music Festival Orchestra o.l.v. Paul O’Dette en Stephen Stubbs
Erato 2564634354 (3CD) • DDD-3.44’
Uitvoering **** | Registratie ****

Spontaan applaus na een mooie aria, dat kregen Philippe Jaroussky en zijn collega’s 27 januari jongstleden in het Concertgebouw bij de concertante uitvoering van dit stuk. Het concert duurde ruim tweeënhalf uur, maar werd niet saai. De cd-opname die een aantal weken later volgde, is daarentegen behoorlijk langdradig. De integrale versie duurt dan ook drie uur en drie kwartier, een stuk langer dan de ingekorte concertante versie. Het is ook een confuus verhaal met verschillende verhaallijnen, die niet allemaal relevant zijn. In 2011 ging deze productie geënsceneerd in première op het Boston Early Music Festival, met grotendeels dezelfde cast. Die ervaring hoor je terug aan de zangers, de personages worden vocaal mooi uitgewerkt. Het stuk heeft een afwisselende orkestratie met prachtige kleuren. Jaroussky (Anfione) krijgt de meeste vocale hoogtepunten, die hij allemaal zorgvuldig inkopt. Complimenten ook voor José Lemos als viswijverige Nerea, Karina Gauvin als geschifte Niobe en Amanda Forsythe’s veelzijdige Manto.
Didi de Pooter

Wilt u meer recensies lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen