Wonderfeel - Foppe Schut

5e editie Wonderfeel

Ook dit jaar vindt Wonderfeel plaats, het grootste buitenfestival voor klassieke muziek. U kunt van 19 tot en met 21 juli ruim vierhonderd musici aan het werk zien in het natuurgebied Schaep en Burgh in ’s-Graveland nabij Hilversum. Naast klassiek hoort u er ook minimal music, poëzie, jazz, wereld- en popmuziek.

Van Bach naar Puccini en van Nino Rota naar Leonard Cohen

Tijdens de openingsavond op 19 juli presenteert Floris Kortie van Podium Witteman een divers programma van 75 minuten over de liefde in al haar facetten. Daarin gaat het van Bach naar Puccini en van Nino Rota naar Leonard Cohen. Caravan van pianist en componist Julian Schneemann begeleidt de gastsolisten.

Alle optredens op Wonderfeel zijn verdeeld over zeven podia. Frisse en vernieuwende muziek is te horen op het podium Ongehoord. Onder meer een wereldpremière van Aart Strootman en een productie van violiste Diamanda Dramm, die beide in opdracht van Wonderfeel zijn gemaakt. Podium White Label staat garant voor ‘rekbaar klassiek’, minimal en jazz, met optredens van Gyan Riley, Stella Chiweshe, Mahsa Vahdat, Toko Telo, het Kaja Draksler Octet en Percossa.

Op podium Het Veld staat het Wonderfeel Festival Orchestra o.l.v. Johannes Leertouwer

Wie wil genieten van Ella van Poucke & Caspar Vos, Rosanne Philippens & Lidy Blijdorp, Hannes Minnaar en het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet moet naar podium Weeshuis van de Hits. Op SOLO staan solisten als Ralph van Raat, Eline Hensels, Elicia Silverstein en Ramon van Engelenhoven. Het Veld is het grootste podium. Daarop geven onder anderen Fuse, NES, Pavel Kolesnikov, Judith van Wanroij, Barbara Kozelj & Thomas Beijer, Pynarello, Camille Thomas & de Marinierskapel, Wishful Singing, Tim Kliphuis en het Wonderfeel Festival Orchestra o.l.v. Johannes Leertouwer acte de présence.

Bij podium De Schuur worden verhalen en muziek met bewegend beeld gecombineerd. En bij Dichters onder de Boom dragen dichters voor uit eigen werk, zoals Ingmar Heytze en Marieke Lucas Rijneveld.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen