Yunchan Lim.

Yunchan Lim opent met Chopin

Pianist Yunchan Lim kondigde gisteren de release van zijn debuutalbum aan: Chopin – Études. Dat maakt nieuwsgierig, want Lim heeft op jonge leeftijd al een reputatie opgebouwd. Het album verschijnt op 19 april bij Decca Classics.

Jongste winnaar Van Cliburn

Bekend als het ‘klassieke antwoord op K-Pop’, werd Yunchan Lim in 2022 de jongste winnaar ooit van de Van Cliburn Competition. Zijn ‘magnetische podiumpresentatie en diepe muzikaliteit’ hebben hem volgens Decca een toegewijde wereldwijde fanbase opgeleverd.  Die combinatie van kwaliteiten zorgt ervoor dat de concertzalen vol zitten bij zijn optredens. Luister schreef eerder dit bericht over Lim.

Rachmaninov: 13 miljoen streams

Zijn pakkende vertolking van Rachmaninovs Pianoconcert nr. 3 in Texas emotioneerde dirigent Marin Alsop en was goed voor dertien miljoen streams. Nu Lim de Études Op. 10 en Op. 25 onder zijn hoede neemt, voegt hij zich bij een reeks bekende pianisten die dit repertoire van Chopin vóór hem hebben aangepakt. Onder wie zijn muzikale helden Alfred Cortot, Ignaz Friedman, Joseph Lhevinne, Mark Hambourg en Sergio Fiorentino.

Universum van de Études

Lim vertelt: “De pianisten die de Études van  Chopin hebben uitgevoerd, vormen voor mij een enorm universum. Ik heb er altijd van gedroomd om ooit een diepgaande muzikant te worden, zoals zij. En ik wilde in hun voetsporen treden. Het is dus echt een eer voor mij om de Études met Decca op te nemen.”

Hoes is een Decca-ode

De albumhoes, geschoten op film, is een eerbetoon aan de gouden eeuw van de pianisten bij Decca uit de jaren zestig. Met daarbij een van de originele lp-logo’s.

Yunchan Lim.

5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen