Pearls in Baroque Chamber Orchestra
Foto: Ronald Knapp

Zomerconcert Pearls in Baroque

Liefhebbers van muzikale parels uit de barok kunnen op dinsdagavond 7 juni hun hart ophalen tijdens het zomerconcert van het Pearls in Baroque Chamber Orchestra. Het ensemble brengt in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam een muzikaal en visueel gevarieerd programma. Bijzonder is de hofdans die laat zien waar deze muziek voor geschreven is.

Kamerorkest Pearls in Baroque speelt beroemde meesterwerken en onbekende juweeltjes uit de barokperiode. Voor het zomerconcert in Amsterdam studeerde het ensemble het Dubbelconcert in d, BWV 1043 van Johann Sebastian Bach in. Daarnaast brengen de musici Pièces de clavecin en concert van Jean-Philippe Rameau. De uitvoering van La Françoise (La Pucelles) uit Les Nations van François Couperin wordt visueel versterkt door een hofdans, gedanst door de veertienjarige Emily van Baaren.


Bekijk hier een voorproefje van het concert met barokdans.

Pearls in Baroque

Pearls in Baroque Chamber Orchestra werd in 2019 opgericht door klaveciniste Noriko Amano. Het kamerorkest bestaat uit topmusici uit de barokwereld en speelt in wisselende samenstellingen. Per concert stelt artistiek leider Noriko Amano het ensemble samen. Voor dit zomerconcert bestaat Pearls in Baroque uit Sayuri Yamagata (barokviool), Noyuri Hazama (barokviool), Rainer Zipperling (viola da gamba), Robert Franenberg (contrabas) en Noriko Amano (klavecimbel). Kaarten voor dit barokconcert zijn te verkrijgen via de website van het Concertgebouw.

4.5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen