Maak het gezellig thuis met de drie gratis concertopnames uit de Digital Concert Hall van de Berliner Philharmoniker

3x gratis concertopnames in de Digital Concert Hall

De donkerste periode van het jaar is weer aangebroken. De zon komt later op (of verstopt zich zelfs een hele dag achter het wolkendek) en gaat ook weer vroeg onder. Daarom maken we het graag gezellig binnenshuis met (kerst)lichtjes, kaarsen en – uiteraard – muziek. Tot Kerstmis stelt de Berliner Philharmoniker in zijn Digital Concert Hall elk weekend een concertopname gratis ter beschikking. Om de lange avonden minder lang te laten aanvoelen.

7 t/m 12 december: Sibelius en Brahms

Op 8 december vieren we de verjaardag van Jean Sibelius. 158 jaar zou de Finse componist dit jaar geworden zijn. Herbert Blomstedt dirigeert de Berliner Philharmoniker in Sibelius’ Vierde symfonie in a minor, opus 63. Daartegenover plaatst hij de Derde symfonie in F major, opus 90 van Johannes Brahms.

14 t/m 19 december: Beethoven

Een indrukwekkende locatie voor de uitvoering van Beethovens Negende symfonie: de Brandenburger Tor in Berlijn. Chef-dirigent Kirill Petrenko leidt zijn Berliner Philharmoniker doorheen het meesterwerk van Ludwig van Beethoven, die ook in december zijn verjaardag gevierd zou hebben.

21 t/m 26 december: Bach

In de dagen rond kerst is in de Digital Concert Hall Mass in b minor van J.S. Bach te beleven. Het is Bach-kenner en dirigent Ton Koopman die op de bok voor het Berlijnse orkest staat. Het RIAS Kammerchor Berlin verzorgt de zangpartijen.

Digital Concert Hall

De Digital Concert Hall is de digitale concertzaal van de Berliner Philharmoniker. Bovenstaande concertopnames zijn na registratie voor een beperkte tijd gratis te beluisteren. Maar er is meer, want op het platform staan honderden concertvideo’s, films, documentaires, artiestenportretten en interviews. Een abonnement op de Digital Concert Hall kost net geen zeventien euro per maand.

Op zoek naar sfeervolle kerstmuziek? Alexis Ffrench zet de toon voor een muzikale kerstperiode.

5/5 - (4 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen