Josh Lovell won in 2018 het Opera Oratorium Concours
Josh Lovell, winnaar van de Grand Prix en Opera Prijs in 2018, het jaar waarin het concours voor het laatst georganiseerd werd.

55ste IVC Opera Oratorium Concours

Van 24 juni tot en met 2 juli 2022 organiseert de International Vocal Competition (IVC) voor de 55ste keer het Opera Oratorium Concours. Zeventig jonge vocalisten geven in ’s-Hertogenbosch en Eindhoven het beste van zichzelf voor een publiek en professionele jury in de hoop een van de prestigieuze prijzen te mogen ontvangen.

Deelnemen aan het Opera Oratorium Concours van de IVC betekent voor jonge zangers en zangeressen meer dan enkel en alleen kans maken op het winnen van een prijs. Het is een springplank voor hun carrière, want tijdens het concours worden zij gezien door agenten en operahuizen. Zo verging het onder andere laureaten als Elly Ameling, Thomas Hampson, Pretty Yende en Dame Sarah Connolly.

Zeventig deelnemers

Na audities in Nederland, Monaco en Polen – en via YouTube – plaatsten zeventig internationale vocalisten zich voor de eerste ronden, die op 25 en 26 juni plaatsvinden. De jury onder leiding van sopraan Deborah Polaski beslist dan wie het tot de halve finale van 28 juni schopt. Zowel de eerste ronden, halve finale en finale als de masterclasses zijn voor publiek toegankelijk. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via de website van de Verkadefabriek.

Publieke masterclasses

De masterclasses worden tijdens deze 55ste editie van het Opera Oratorium Concours verzorgd door sopraan Charlotte Margiono en mezzosopraan Vesselina Kasarova. Ook operaregisseur en directeur Koninklijke Opera Kopenhagen John Fulljames neemt een masterclass voor zijn rekening. Zij maken net zoals Leonardo Capalbo (tenor), Damià Carbonell Nicolau (hoofd artistieke zaken De Nationale Opera) en Javier Menéndez (directeur Opera Sevilla) deel uit van de jury.

Operaconcert

Op vrijdag 1 juli geven sopraan Eva-Maria Westbroek en tenor Leonardo Capalbo een bijzonder operaconcert in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch. Ze worden begeleid door pianist Ed Spanjaard en strijkkwartet philharmonie zuidnederland, dat bestaat uit Adelina Hasani (viool), Machiel Swillens (viool), Evelien de Vries (altviool) en Paul Uyterlinde (cello).

Finale Opera Oratorium Concours

De finale van het 55ste IVC Opera Oratorium Concours vindt op 2 juli plaats in het Muziekgebouw in Eindhoven. De finalisten worden dan begeleid door philharmonie zuidnederland onder leiding van Hartmut Haenchen. Na afloop worden de diverse prijzen uitgereikt, waaronder de Grand Prix. De winnaar van die hoofdprijs krijgt niet alleen een speciale onderscheiding, maar ook 15.000 euro. Daarnaast maken de deelnemers kans op de Opera Prijs, de Toonkunst Oratorium Prijs, de Nederlandse Wagner Prijs en de Marianne Blok Coloratuurprijs, alsook op meerdere concerten en engagementen.

Kijk voor meer informatie op de website van de IVC.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen