Symfonieorkest De Philharmonie speelt een benefietconcert voor Oekraïne
De Philharmonie

De Philharmonie speelt Oekraïense compositie op benefietconcert

Symfonieorkest De Philharmonie geeft samen met pianist Nicolas van Poucke twee benefietconcerten voor Oekraïne. Op het programma staat onder meer de Nederlandse première van Rising (2021) van de Oekraïense componist Aleksandr Shymko.

In de Grote Kerk van Weesp en Muziekgebouw aan ’t IJ is op respectievelijk zaterdag 14 mei om 15 uur en zondag 15 mei om 20.15 uur de concertouverture Rising te horen. Shymko componeerde het stuk in 2021 speciaal voor de viering van dertig jaar onafhankelijkheid van Oekraïne. Hij ziet het als een ode aan de levenslust van Oekraïners.

Piano en orkest

De Nederlandse concertpianist Nicolas van Poucke speelt Rachmaninovs lichtvoetige Rapsodie op een thema van Paganini voor piano en orkest. Ook de Zesde symfonie van Tsjaikovski wordt tijdens de twee benefietconcerten van symfonieorkest De Philharmonie onder leiding van dirigent Stijn Berkouwer ten gehore gebracht.

Benefietconcert

Het geld dat het orkest met dit concert inzamelt, gaat naar het Rode Kruis in Oekraïne. Het publiek kan een extra geldbedrag doneren of een kaartje kopen voor een vluchteling uit Oekraïne. Voor het benefietconcert worden immers ook Oekraïners uitgenodigd die in Nederland veiligheid vonden. Kijk voor meer informatie op de website van De Philharmonie.

5/5 - (3 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen