Matthäus Passion door Berliner Philharmoniker in Digital Concert Hall

Beleef de Matthäus-Passion in de Digital Concert Hall

De Matthäus-Passion hoort in Nederland net zo bij Pasen als een paaseierenzoektocht. In alle uithoeken van ons land wordt dezer dagen Bachs meesterwerk uitgevoerd. Stuk voor stuk bijzondere uitvoeringen met een eigen interpretatie. Een net zo unieke uitvoering van de Matthäus-Passion is die van de Berliner Philharmoniker onder leiding van Sir Simon Rattle.

In 2013 brachten de Berliner Philharmoniker en het Rundfunkchor Berlin de Matthäus-Passion tot leven in een enscenering van Peter Sellars. Het orkest noemt het ‘een van de mijlpalen van het Simon Rattle-tijdperk met de Berliner Philharmoniker’. Rattle was van 2002 tot en met 2018 chef-dirigent bij het Berlijnse philharmonieorkest.

Matthäus-Passion vanuit nieuw perspectief

Rattle en Sellars belichtten de Matthäus-Passion vanuit een nieuw perspectief. En de thuishaven van de Berliner Philharmoniker bleek een prima locatie te zijn voor geënsceneerde uitvoeringen. De opvoering, met Mark Padmore als Evangelist en Christian Gerhaher als Christus – om maar enkele namen te noemen – werd destijds opgenomen en is nu te herbeleven in de Digital Concert Hall van de Berliner Philharmoniker. U vindt de opname via deze link.

Digital Concert Hall van Berliner Philharmoniker

De Digital Concert Hall is het platform waarop de Berliner Philharmoniker zijn opnames ter beschikking stelt aan een wereldwijd publiek. Van concertvideo’s, films en documentaires tot artiestenportretten en interviews. Een abonnement op de Digital Concert Hall kost, na een gratis proefperiode van zeven dagen, net geen zeventien euro per maand.

Meer lezen over de Matthäus-Passion? Luister maakte een uitgave volledig gewijd aan Bachs meesterwerk. Koop de Matthäus-special hier.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen