Naarden Internationaal Piano Festival
Pianiste Nino Gvetadze - Foto: Christopher Pugmire

Concerthoop: Naarden International Piano Festival 2021

Er is weer hoop! Pianisten Nino Gvetadze en Thomas Beijer brengen dit voorjaar Franz Schubert naar het Naarden International Piano Festival. De concertzaal BIJ ANDREAS wordt de thuisbasis van de tweede editie van dit festival (29 april t/m 2 mei). 

Het Naarden International Piano Festival (NIPF) werd eind 2018 opgericht met als doel ondersteuning te bieden aan talentvolle masterstudenten, die op het punt staan af te studeren en hun onafhankelijke leven als concertpianist gaan beginnen. Tijdens het festival zullen deze jonge pianisten zelf optreden, maar ook kennismaken met ervaren meesterpianisten.

Naarden Internationaal Piano Festival
Thomas Beijer – Foto: Juri Hiensch

Naarden International Piano Festival is ontmoetingsplek

Het NIPF is geen concours, maar een ontmoetingsplek voor beginnende en ervaren professionals. Het festival omvat twee concertseries: concerten van de meesterpianisten en de Discovery Concert Series door de zes masterstudenten. Daarnaast zal er een aantal ‘honorary guests‘ aanwezig zijn, bestaande uit concertzaaldirecties, impresariaten en andere belangrijke mensen uit de muziekwereld.

Meesterpianisten als Thomas Beijer, Imogen Cooper en Frank Braley.

Pianiste Nino Gvetadze, tevens artistiek leider van NIPF, is er opnieuw in geslaagd enkele gerenommeerde meesterpianisten te engageren. Naast Thomas Beijer zijn dat de Britse grootheid Imogen Cooper en het Franse pianofenomeen Frank Braley. Tijdens het festival zullen ze hun virtuositeit en ervaring delen met zes jonge toptalenten, afkomstig van internationale conservatoria en geselecteerd door Nino Gvetadze.

Wie is Nino Gvetadze?

  • Nino is een Georgische pianiste die in 1981 geboren werd. Ze groeide op in Tbilisi.
  • Ze was er jong bij. Op zesjarige leeftijd speelde ze al samen als solist met vele orkesten.
  • Ze belandde in Nederland doordat ze aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam ging studeren. In Nederland kreeg ze les van Paul Komen en Jan Wijn.
  • In 2008 won ze de tweede prijs, de publieksprijs én de persprijs op het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours. Twee jaar later ontving ze de Borletti-Buitoni Trust Award.
  • Ze speelde o.a. samen met het Residentieorkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Brussels Philharmonic, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Mahler Chamber Orchestra en het Müncher Philharmoniker.
  • Haar favoriete componisten: Chopin, Liszt, Moesorgski, Rachmaninoff en Debussy – en nog vele anderen.

Kijk hier voor actuele informatie en tickets.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer.