Wonderfeel. Foto: Foppe Schut.
Wonderfeel. Foto: Foppe Schut.

Buitenfestival Wonderfeel komt eraan

Droomt u ook al van zomerse festivals? Op 16, 17 en 18 juli 2021 vindt het coronaproof buitenfestival Wonderfeel plaats. De achttiende-eeuwse buitenplaats Schaep en Burgh in ’s-Graveland vormt drie dagen lang het groene decor van de zevende editie van Wonderfeel. Op het programma: meer dan zestig optredens, van barok tot jazz en pop, van klassieke werken tot nieuwe composities. Op het podium staan (inter)nationale musici van wereldklasse.

Openluchtvoorstellingen op Wonderfeel

Een Wonderfeel-festivaldag verloopt coronaproof, zo zegt de organisatie. De dagen worden in twee delen opgesplitst zodat er een (voor)middag- en een avondprogramma ontstaan. Beide delen duren zes uur en bieden keuze uit minimaal tien optredens. De openluchtvoorstellingen worden over twee podia en specifieke plekken op het festivalterrein verdeeld. Op zaterdag en zondag is er in de (voor)middag doorlopend een kinderprogramma voorzien.

(Inter)nationale line-up

Op de line-up van de zevende editie van het buitenfestival Wonderfeel staan verrassende en uiteenlopende namen van buitenlandse artiesten, zoals Ensemble Jupiter met Lea Desandre, Carousel, Natacha Kudritskaya en het Cello Quartett der Münchner Philharmoniker. Maar ook Nederlandse topmuzikanten zullen het beste van zichzelf geven tijdens het driedaagse festival boordevol klassieke muziek. Enkele klinkende namen: Pynarello met Kika Sprangers, Holland Baroque, Stargaze met Pitou, Chianti Ensemble, Liza Ferschtman, Camerata Trajectina, Boi Akih en Wonderfeel Festival Orchestra XS.

Klassieke muziek en natuur

Wonderfeel presenteert tijdens het festival ook drie eigen producties met premières van Annelies van Parys, Aftab Darvishi, Calliope Tsoupaki en eigen werken van Akim Moiseenkov en Celia Swarts, de winnaars van de Keep an Eye Productieprijs 2020 en 2021. Gastcurator van het podium Dichter onder de Boom is dit jaar dichteres Maria Barnas. Zij neemt de fakkel over van Marieke Lucas Rijneveld. Wat er verder te beleven valt op Wonderfeel? Yoga, rollende keukens en veel natuur. Het volledige programma vindt u op de website van het festival. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 27 mei 2021.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen