CAMPRA

Recensie CAMPRA – Tancrède

CAMPRA
Tancrède
met o.a. Benoît Arnould (Tancrède), Isabelle Druet (Clorinde), Les Chantres du Centre de Musique Baroque de Versailles & Orchestre Les Temps Présents o.l.v. Olivier Schneebeli
Alpha 958 • DDD-2.47’
Waardering: 7

Het drama speelt zich af in de tijd van de kruistochten – de christelijke ridder Tancrède wordt verliefd op Clorinde, een prinses van de Saracenen. Clorinde schaamt zich en wil haar volk niet in de steek laten. Maar ze kan het ook niet over haar hart verkrijgen om Tancrède te doden. Ze verklaren elkaar de liefde en nemen afscheid. Tancrède hervat de strijd en heeft niet door dat hij Clorinde, vermomd als mannelijke krijger, dodelijk verwondt. Het label Alpha maakte in mei 2014 een liveopname in de Koninklijke Opera van Versailles. Het moet een kleurrijk, bijna drie uur durend spektakel geweest zijn, compleet met betoverde wouden en veldslagen in elegante choreografie. Tijdens de airs, menuetten en passepieds hoor je het gestommel van dansende voeten. Ook de solisten bewegen zich vrijelijk over het podium, wat soms verwarrend is voor de luisteraar zonder beeld. De zang van Benoît Arnould maakt het aannemelijk dat vrouwen als een blok voor hem vallen (Clorinde is niet de enige in de opera). Isabelle Druet vindt als Clorinde wat mij betreft pas de juiste toon in de sterfscène in de laatste acte, eerder gaat de wens een oorlogszuchtige krijger neer te zetten ten koste van de zang.
Carine Alders

Wilt u meer recensies lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Facebook
Twitter

Laatste artikelen