Sopraan Katharine Dain, pianiste Anna Alvizou, hoogleraar literatuur Kathleen Gyssels. Schubertiade. Schubert Stichting.
Pianiste Anna Alvizou, sopraan Katharine Dain, hoogleraar literatuur Kathleen Gyssels.

Schubertiade over eenzaamheid

De Schubert Stichting organiseert op vrijdag 1 december 2023 een Schubertiade over eenzaamheid. In de voorstelling komen muziek, poëzie en filosofie samen.

De Schubertiade, een bijeenkomst waarop gezellig gemusiceerd en voorgedragen wordt, ontleent zijn naam aan – inderdaad – Franz Schubert. Begin negentiende eeuw kwam hij met andere componisten en musici samen in huiskamers of in de Weense koffiehuizen. Een succes zo blijkt, want ook anno 2023 worden wereldwijd Schubertiades georganiseerd, al dan niet in het teken van Franz Schubert.

Verschillende kunstvormen

De Schubert Stichting organiseert regelmatig zulke muzikale avonden, waarop het werk van Schubert interageert met maatschappelijke thema’s via verschillende kunstvormen. Op vrijdag 1 december vindt in het Beauforthuis in Austerlitz een bijzondere Schubertiade plaats met aandacht voor het begrip eenzaamheid.

Muziek, filosofie en poëzie

De Amerikaans-Nederlandse sopraan Katharine Dain en de Griekse pianiste Anna Alvizou brengen op die vrijdagavond uiteraard liederen van Schubert, maar ook van andere componisten. Het muzikale aspect van de avond loopt over in een filosofische reflectie met hoogleraar literatuur Kathleen Gyssels. Zij verdiept samen met het publiek het thema aan de hand van poëzie en filosofie, met als doel een diepere betekenis te geven aan ons begrip van eenzaamheid.

Kijk voor kaarten en meer info op schubertstichting.nl/agenda.

4.5/5 - (4 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen