Circus Charms
Frank en René Groothof met Sjeng Schupp. Foto: Hans Mijmering

Circus Charms op tournée door Nederland

Circus Charms, de succesvolle variétévoorstelling met het muziekensemble SeaSession en de acteurs Frank en Réne Groothof, reist opnieuw door Nederland. Het publiek mag zich verwachten aan Russische kamermuziek uit de jaren twintig, acrobatie, film, humor, broedertwist en broederliefde.

De circuskaravaan trekt er weer op uit. Circus Charms begon op 10 september 2021 aan een nieuwe tournee met optredens in verschillende Nederlandse steden (zie tourdata onderaan). De voorbije zomer stonden de broers Groothof en de musici van SeaSession op het podium van De Parade met hun voorstelling waarin “revolutionaire Russen, bekvechtende spreekstalmeesters en tegendraadse onzin elkaar in snel tempo opvolgen”.

Circus Charms

De voorstelling gaat over Petja (René Groothof) en Kolka (Frank Groothof) die elkaar verhalen vertellen en zo de absurde teksten van de Russische schrijver Daniil Charms weer tot leven brengen. De acteurs maken ruzie en proberen acts uit. Met de nadruk op proberen. Ze worden steeds meer van de wijs gebracht door de musici, maar raken ook gefascineerd door de muziek van het circusorkest.

Ensemble SeaSession

Circusorkest SeaSession bestaat uit de gedreven musici Ingrid Geerlings (fluit), Marijke van Kooten (viool), Evert Weidner (hobo), Sergei Dovgaliouk (hoorn), Anneke Janssen (cello), Quirijn van Regteren Altena (contrabas), Pepe Garcia (slagwerk) en Pauline Post (piano en concept). Het licht werd ontworpen door Dirk Blom, het decor en de kostuums door Lynne Leegte. Leo Knikman verzorgt de techniek en Sjeng Schupp is verantwoordelijk voor de animatiefilms en het spel. De eindregie van Circus Charms is in handen van Aike Dirkzwager.

Russische kamermuziek

In Circus Charms speelt SeaSession opzwepende Russische kamermuziek uit de jaren twintig. Het ensemble brengt werk van de Russische componisten Sjostakovitsj, Mosolov, Desjevov, Gnesin, Babadjanjan, Zijvótov en Polovínkin. De voorstelling eindigt met een uitbundige finale vol zang, dans, film en muziek.


Trailer van Circus Charms.

Tourdata

 • Stadsschouwburg Groningen: 26 september 2021 (15 uur)
 • Neushoorn/Cityproms, Leeuwarden: 2 oktober 2021 (14 uur)
 • Musis Arnhem: 3 oktober 2021 (14.30 uur)
 • Theater Heerlen: 7 oktober 2021 (19.30 uur)
 • Wilminktheater, Enschede: 10 oktober 2021 (14.30 uur)
 • De Bussel, Oosterhout: 31 oktober 2021 (16 uur)
 • Schouwburg Odeon, Zwolle: 14 november 2021 (16 uur)
 • De Verbeelding, Purmerend: 20 november 2021 (16.30 uur en 20.30 uur)
 • Theater De Vest, Alkmaar: 28 november 2021 (13.30 uur)
 • TivoliVredenburg, Utrecht: 3 april 2022 (14 uur)
 • Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam: 16 oktober 2022 (onder voorbehoud)
5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen