Toppianiste Eliane Rodrigues komt op zaterdag 15 juni uur naar het Cantine Theater Dorplein in Budel-Dorplein voor een crowdfundingsactie - Luister magazine
www.elianerodrigues.com

Crowdfunding voor geliefde antieke kamervleugel uit Budel

Toppianiste Eliane Rodrigues komt op zaterdag 15 juni uur naar het Cantine Theater Dorplein in Budel-Dorplein (Noord-Brabant) om met haar studenten te spelen op het Vrienden van Ibach benefietconcert. Dit concert wordt georganiseerd naar aanleiding van de crowdfundingsactie Vrienden van Ibach.

De reis van de Ibach

De Ibach is een antieke kamervleugel met een rijke historie. In 1911 werd de vleugel aangekocht door de directie van de zinkfabriek in Budel. In deze periode is de vleugel regelmatig bespeeld door Lucien Dor, één van de oprichters en directeur van de fabriek. Vanaf 1927 werd de Ibach ingezet als ondersteuning voor de welbekende stomme films die destijds te zien waren in de grote zaal van het rijksmonument Hotel St. Joseph, wat wij nu bekendstaat als Cantine Theater Dorplein.

Cultureel erfgoed

De vleugel moest noodzakelijkerwijs een aantal keren verhuizen, maar is sinds 2017 weer terug op het oude nest en staat te schitteren in het Cantine Theater. De tijd heeft echter vat gehad op het stuk culturele erfgoed van Budel-Dorplein. Het instrument is toe aan groot onderhoud en daar is geld voor nodig. Voor professioneel gebruik van de vleugel is dit onderhoud noodzakelijk.

Crowdfunding: Vrienden van Ibach

Om dit geld bij elkaar te sparen organiseert het Cantine Theater Dorplein ten eerste een benefietconcert. Eliane Rodrigues speelt op zaterdag 15 juni om 19.00. Daarnaast worden liefhebbers opgeroepen een klein bedrag te doneren voor de opknapbeurt van de geliefde Ibach. Ga voor meer informatie over Vrienden van Ibach en tickets voor het concert naar de website van het theater.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 20 april geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!