De Italiaanse tenor Luciano Pavarotti schittert in een documentaire van Ron Howard – Luister Magazine

Luciano Pavarotti gaat schitteren in documentaire

Het duurt nog even, maar dan heb je ook wat. Het leven van Luciano Pavarotti, misschien wel de meest beroemde operazanger ter wereld, wordt belicht in een nieuwe documentaire. Pavarotti zal vanaf 3 oktober in de Nederlandse bioscopen draaien. Niemand minder dan regisseur Ron Howard (A Beautiful Mind, The Da Vinci Code) brengt deze ode aan een grootse artiest.

Ron Howard

De Amerikaanse filmregisseur Ron William Howard is zeker geen onbekende in zijn vak. Voor zijn film A Beautiful Mind won hij een Oscar voor beste regisseur én beste film. De meest recente film die Howard regisseerde is een spin-off van de befaamde Star Wars-reeks: Solo: A Star Wars Story. Naast regisseur, is Howard acteur. Geen verrassende keuze als je beide ouders ook acteur zijn.

Luciano Pavarotti: groot en groots

Op 6 september 2007 overleed Luciano Pavarotti op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De Italiaanse tenor was buiten de opera tevens bekend in de populaire muziek. Zo zong Pavarotti stukken in het lied Miss Sarajevo dat U2 in 1995 uitbracht. Ook met The Three Tenors beleefde hij enorme commerciële successen. Regelmatig trad hij op met andere beroemdheden, zoals Montserrat Caballé. Pavarotti was naast tenor ook een gulle gever. Hij wijdde zijn leven aan liefdadigheidswerk voor onder andere vluchtelingen en het Rode Kruis.

Bekijk de trailer van Pavarotti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen