Nanneke Schaap (La Silva)

De klanken van Caravaggio en Bernini

Om de tentoonstelling Caravaggio-Bernini, Barok in Rome, aan te vullen, brengt het Rijksmuseum kunst en muziek samen. Het museum organiseert vijf concerten tussen eind februari en begin april 2020. Verschillende gerenommeerde musici spelen muziek uit de tijd van deze beroemde kunstenaars.

Ensemble La Silva verzorgt het eerste concert en brengt Ed ecco io te n’adorno, Muziek voor zangers en viola da gamba’s ten gehore. Marco Beasley zingt op de tweede middag Il Tempo begeleid door Fabio Accurso op de luit en Stefano Rocco op de arsluit en barok gitaar. De derde avond is net een beetje anders, het is een combinatie tussen een lezing en een concert gegeven door Fred Jacobs op zijn teorbe. Vioolliefhebbers kunnen op de vierde middag hun hart ophalen tijdens Seicento! Parels uit de Italiaanse vioolmuziek met Enrico Onofri op de viool, Alessandro Palemeri op de violone en Riccardo Doni op de klavecimbel.

Afsluitend concert

Het laatste concert, van L’Arpeggiata vindt als enige plaats na sluitingstijd van het Rijksmuseum. Dit ensemble sluit met Imperio d’Amore, Music in Baroque Rome de reeks concerten af. Onder leiding van Christina Pluhar speelt het ensemble, dat niet vies is van improvisatie, met name zeventiende-eeuwse muziek. Het ensemble treedt al twintig jaar op en won in 2010 nog de Edison Klassiek.

Agenda

Op onderstaande data kun je bij het Rijksmuseum terecht voor kunst én muziek. Voor meer informatie, klik op de concerten. De tickets kosten tien euro met uitzondering van het laatste concert, dat vijftig euro kost. Het laatste concert vindt plaats na sluitingstijd in het museum op de Eregalerij. Een entreeticket voor het museum is niet inbegrepen.

Zondag 23 februari, 14.00 uur, in het auditorium: Ensemble La Silva

Zondag 1 maart, 14.00 uur, in het auditorium: Marco Beasley

Zondag 15 maart, 14.00 uur, in het auditorium: Fred Jacobs

Zondag 29 maart, 14.00 uur, in het auditorium: Enrico Onofri en Imaginarium

Donderdag 9 april, 20.00 uur, in de Eregalerij: L’Arpeggiata

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen