De Nieuwe Bach is een concert met jonge Russische en Nederlandse muzikanten - Luister magazine voor klassieke muziek
De Hartebrugkerk in Leiden

De nieuwe Bach met Nederlandse en Russische jonge muzikanten

Het muziekprogramma De nieuwe Bach bestaat uit een selectie muziekstukken van Bach bewerkt voor ongebruikelijke combinaties van instrumenten zoals saxofoon, strijkers en zang, begeleid door orgel. Het wordt gespeeld door piepjonge Russische en Nederlandse talenten (14-18 jaar) en vindt plaats op 29 en 30 juni.

Multiculturele samenwerking omtrent Bach

Het programma is een culturele uitwisseling ontstaan door een samenwerking tussen Stichting Bevordering Jong Talent, het Conservatorium van Amsterdam, Stichting Orgel Festival en de Moscow Gnessin Special School of Music. Vier Russische organisten tussen de 14 en 17 jaar spelen samen met jonge Nederlandse studenten van de Sweelinck Academie, de opleiding voor jong toptalent van het Conservatorium van Amsterdam. Het doel van het project is om samenwerking tussen Russische en Nederlandse jonge talenten te bevorderen. Zo kunnen ze op een internationaal niveau van elkaar leren en gezamenlijk spelen zonder elkaars taal te kennen. Jong talent is overal!

Het programma van De nieuwe Bach

 • J.D. Michat Back to Bach voor altsaxofoon en orgel
 • Mendelssohn – Sonata in d minor N6 op.65 orgel solo
 • J.S. Bach / Gounod – Ave Maria voor stem, altviool en orgel
 • J.S. Bach:
  Sonate in c klein BWV 526 orgel solo
  Sonate voor viool en piano in C klein BWV 1017, Largo en Allegro
  Air in G voor saxofoon sopraan en orgel
  Aus Liebe will mein Heiland sterben uit Matthäuspassion, BWV 244 voor stem en orgel
  Orkestsuite nr.1 in C groot, BWV 1066 arr. voor orgel (vierhanden), saxofoon, viool, altviool: Forlane, Courante, Menuet 1 & 2, Bourree 1 & 2

Jonge muzikanten, jonger publiek?

Uiteraard is het concert voor alle leeftijden toegankelijk, maar het feit dat deze door kinderen ten gehore wordt gebracht, maakt het programma meer toegankelijk voor het hedendaagse, vooral jonge publiek. Daarmee helpt het de barrières tussen de eeuwen te overbruggen. De concerten vinden plaats op zaterdag 29 juni in de Hartebrugkerk in Leiden en op zondag 30 juni in de Lutherse Kerk te Den Haag. Ga voor meer informatie en tickets naar de website van Stichting Bevordering Jong Talent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen