Primephonic is een streamingdienst voor klassieke muziek - Luister magazine

Spotify voor klassieke muziek Primephonic gaat internationaal

De Nederlandse start-up Primephonic begint binnen een jaar na de oprichting al aan een wereldwijde uitrol. Het is de Spotify voor klassieke muziek. Met deze streaming service kun je met alle gemak online muziek luisteren. Het is niet voor niets binnen negen maanden meer dan 200.000 keer gedownload. Primephonic gaat per direct internationaal en opent 24 juni vestigingen in New York en Londen.

Wat is Primephonic?

Primephonic is een Nederlandse start-up met de ambitie om de wereldwijde Spotify van klassieke muziek te worden. Vanuit het kantoor in Amsterdam werken ruim dertig klassieke muziekliefhebbers uit achttien verschillende landen aan de ontwikkeling en uitrol. Het onderscheidt zich van andere diensten met hogere geluidskwaliteit, betere zoekfunctie, relevantere aanbevelingen, meer achtergrondinformatie en eerlijkere uitbetaling aan artiesten. De app heeft tevens partnerships met enkele van de grootste orkesten ter wereld: New York Philarmonic, London Symphony Orchestra en San Francisco Symphony.

Klaar voor een internationale uitrol

CEO en medeoprichter Thomas Steffens meldt het volgende over de internationale uitrol: “Het is altijd ons plan geweest om te beginnen in onze thuismarkt en pas aan een wereldwijde uitrol te beginnen als we daar echt helemaal klaar voor zijn. Door onze succesvolle groei de afgelopen negen maanden hebben we besloten onze wereldwijde uitrol aanzienlijk te versnellen. We hadden nooit voor mogelijk gehouden dat onze start-up binnen een jaar na haar marktlancering al zo ver zou kunnen zijn.” Met de wereldwijde uitrol hoopt Primephonic de levens van miljoenen klassieke muziekliefhebbers wereldwijde te verrijken.

Meer weten over Primephonic en de functies? Ga naar de website van de streaming service.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen