STAGE+ werkt op tv, laptop en tablet
STAGE+ is beschikbaar via tv, computer, tablet en smartphone.

Deutsche Grammophon lanceert klassiekemuziekplatform STAGE+

Deutsche Grammophon, het oudste platenlabel ter wereld en onderdeel van Universal Music Group, lanceert een abonnementsdienst voor klassieke muziek. Op STAGE+ zijn livestreams, een groot videoarchief en nieuwe audioreleases te vinden.

Nieuwe repertoire, livestreams van evenementen uit de hele wereld, hoogstaande opnames van concerten en opera’s, exclusieve interviews enzovoort. Het is allemaal terug te vinden op STAGE+, het gloednieuwe klassiekemuziekplatform van Deutsche Grammophon. Doel van de abonnementsdienst voor klassieke muziek is het (digitale) publiek in de hoogst mogelijke kwaliteit laten genieten van artiesten van wereldklasse. Het klassiekemuziekplatform is vanaf 25 november 2022 beschikbaar op het web, als app via Apple store en via de appstore van de tv.

STAGE+ opent met recital van Ólafsson

Dankzij partnerschappen met toonaangevende, internationale operagezelschappen, orkesten, concertzalen en festivals zijn op STAGE+ elke week de beste nieuwe performances te beleven. De allereerste livestream op het platform vindt op vrijdag 25 november 2022 plaats. Niemand minder dan de IJslandse pianist Víkingur Ólafsson speelt live vanuit Harpa in Reykjavík muziek van zijn nieuwste album From Afar – a letter to György Kurtág. Meer lezen over Ólafsson en zijn laatste album? Luister sprak met hem. Het interview leest u in Luister 767.

Hoe werkt STAGE+?

Aan de hand van eerdere zoekopdrachten op STAGE+ krijgen abonnees kijk- en luistertips. Zo kunnen ze meer horen en zien van hun geliefde artiest, componist of werk. Niet meteen tijd om alles te bekijken? Geen nood, daarvoor dient de opslaan-functie. Geen internet? Na download is video- en audiocontent ook offline te beleven. Het merendeel van de video’s wordt aangeboden in 4K-resolutie en met de best mogelijke geluidskwaliteit. Het motto van de abonnementsdienst voor klassieke muziek luidt dan ook niet voor niets: Music for the Eyes. Magic for the Ears.

Nieuw hoofdstuk voor Deutsche Grammophon

STAGE+ is een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Deutsche Grammophon, dat in 1898 door Emil Berliner in Hannover opgericht werd. “Wij willen de manier waarop mensen toegang hebben tot klassieke muziek veranderen”, zegt Clemens Trautmann, hoofd van het Duitse platenlabel. “Door samen te werken met onze fantastische partners en onze familie van musici kunnen we hun het beste van deze kunstvorm aanbieden.” In 2023 viert Deutsche Grammophon zijn 125-jarig bestaan en STAGE+ is volgens Trautmann “het nieuwste voorbeeld van het creatief en innovatief denken, dat het label sinds zijn oprichting kenmerkt”.

Premières en livestreams op STAGE+

Abonnees van STAGE+ kunnen heel wat exclusieve premières en livestreams bekijken. Een greep uit het aanbod van de komende maanden:

  • Víkingur Ólafsson speelt zijn album From Afar live in Harpa (25 november, première)
  • Livestream Bayreuth Festival, waar Wagners Ring-cyclus wordt opgevoerd: Das Rheingold (28 november), Die Walküre (30 november), Siegfried (2 december), en Götterdämmerung (4 december)
  • Première van Max Richters Voices vanuit de Elbphilharmonie Hamburg (10 december)
  • Live-uitvoering van Bachs Weihnachtsoratorium door Sir John Eliot Gardiner, het Monteverdi Choir en het kamerorkest English Baroque Soloists in de Londense kerk St Martin-in-the-Fields (13 en 15 december)
  • Livestream vanuit Leipzig van Beethovens Negende symfonie, met bariton Andrè Schuen, dirigent Andris Nelsons en het Gewandhausorchester (31 december)

Meer informatie over de geplande livestreams, prijzen enzovoort zijn terug te vinden op de website van STAGE+.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen