Attacca.

Donemus Records online distributeur van Attacca

Donemus Records heeft zijn online distributieportfolio uitgebreid met het label Attacca. Het door Sieuwert Verster geleide label brengt albums uit met hedendaagse composities, van met name Nederlandse componisten.

Sieuwert Verster richtte Attaca in 1981 op. Hij concentreert zich op opnames van twintigste-eeuwse muziek uit Nederland. Attacca publiceert een brede selectie van werken, variërend van avant-garde, componistenportretten en ensembles uit Nederland tot aan (tot nu toe) zeventien edities van het avontuurlijke project Ladder of Escape: muziek voor nieuwsgierige oren. Hier een recensie van de Attaca-cd Gezien Giacometti, door Elmer Schönberger en Nieuw Amsterdams Peil

Eerbetoon Montgomery

Een van de recent uitgebrachte Attaca-albums is Sacred to harmony, sacred to love. Een box ter nagedachtenis van de vorig jaar overleden dirigent Kenneth Montgomery. Ook van Attaca: Chamber Music – Orchestral & Choral Music, een muzikale ode aan componist Jan Vriend. Plus: Tonality Flux, van het Scordatura Ensemble en The Tale of Orpheus & Eurydice van Erik Voermans. Met hulp van Donemus staan alle albums van Attacca nu online.

Kenneth Montgomery.

Donemus en Attaca

Donemus Records is een expert in online distributie. Het platform heeft honderden uitgaven op zijn naam staan en is aanwezig op meer dan veertig digitale kanalen, waaronder Spotify en Apple Music. Directeur Davo van Peursen van Donemus zegt: “Attacca vormt een perfecte aanvulling op onze eigen labels. De indrukwekkende catalogus van Attacca verdient een internationaal publiek van gepassioneerde luisteraars. Wij zijn vereerd om hieraan bij te dragen.”

Hier meer info over Attacca. Meer over Donemus op: donemus.nl.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen