Storioni Trio, Storioni Festival, Eindhoven
Storioni Trio. Foto: Max Kneefel

Eindhoven verwelkomt Storioni Festival

Het Storioni Festival trakteert het publiek van 18 tot 26 mei 2024 op een brede waaier aan optredens. Onder anderen de Koreaanse pianiste Yeol Eum Son maakt haar opwachting op een van de unieke locaties in Eindhoven.

Het Storioni Festival gaat eigenlijk al van start op 13 mei met een één week durend Outreach Programma. Daarbij brengt het Storioni Trio, de drijvende kracht achter het festival, kamermuziek naar zorginstellingen. Zo probeert het drietal Bart van de Roer (piano), Wouter Vossen (viool) en Marc Vossen (cello) muziek toegankelijk te maken voor alleman, zonder financiële of logistieke belemmeringen.

Statement

Op 18 mei wordt in Area 51, het grootste indoorskatepark van Europa, de aftrap van het festival voor het grote publiek gegeven. Met de keuze voor deze locatie wil het Storioni Trio meteen een statement maken: kamermuziek is er voor iedereen en overal. De toegangsprijzen, die variëren van vier tot meer dan vijftig euro, bevestigen dit uitgangspunt. “Wij vinden dat klassieke muziek toegankelijker moet zijn voor nieuw publiek en we hopen daar zo aan bij te dragen”, aldus Wouter Vossen.

Festivalprogramma

Behalve het Storioni Trio zijn er van 18 tot 26 mei ook andere drietallen aan het werk te zien. Neem bijvoorbeeld het trio Yeol Eum Son (piano), Sharon Kam (klarinet) en Leonard Elschenbroich (cello). Daarnaast is er ruimte voor orkesten als Philzuid onder leiding van Emanuel Tjeknavorian op zondag 19 mei voor Beethovens Tripleconcert. Voor de bekendste van Beethoven, de Vijfde Symfonie neemt chef-dirigent Duncan Ward zelf plaats voor zijn orkest. Het volledige programma is terug te vinden op storionifestival.nl.

Muzikale én culinaire verwennerij

Wie niet alleen van muziek van de bovenste plank, maar ook van culinaire hoogstandjes houdt, kan een plaatsje aan de lange tafel van Grand Café Piet Hein Eek reserveren voor vrijdagavond 24 mei. Met een verrassingsprogramma door onder anderen violisten Natalia Gabunia, Minna Pensola en Svetlin Roussev nu eens op de achter- dan weer op de voorgrond bereidt de chef een gastronomisch menu met lokale ingrediënten.

5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen