Eva Coutaz
Eva Coutaz

Eva Coutaz: brein achter Harmonia Mundi | In memoriam

Op 77-jarige leeftijd overleed Eva Coutaz op 26 januari in Arles, Frankrijk. Ze was de vrouw van Bernard Coutaz – oprichter van Harmonia Mundi – en dertig jaar lang het brein achter het label.

Het Franse Harmonia Mundi, opgericht in 1958 door Bernard Coutaz, is een van de grootste onafhankelijke labels op het gebied van klassieke muziek. Eva Coutaz begon haar carrière bij Harmonia Mundi in 1972. Eerst werkte ze als persvoorlichter en later produceerde ze meer dan achthonderd opnames. Ze werkte samen met artiesten als Philippe Herreweghe, René Jacobs, Jean-Guihen Queyras, Isabelle Faust en Paul Lewis.

Eva Coutaz overleden

Toen haar man Bernard Coutaz in 2010 overleed, werd ze CEO van het label. Tot het werd overgenomen door PIAS. In 2016 ging ze, na een prachtige carrière van bijna dertig jaar, met pensioen. Op 26 januari 2021 overleed Eva Coutaz aan het gevolg van nierfalen.

Muzikale familie van Harmonia Mundi

Bij het label bouwde Coutaz langdurige relaties met vele muzikanten op. Ze was de leidende kracht achter Harmonia Mundi. Ze was een van de weinige vrouwen in de hogere regionen van de platenmaatschappij. Met haar gedreven persoonlijkheid en warme aanwezigheid werkte ze aan een enorme catalogus. Harmonia Mundi zag ze als haar muzikale familie, een familie verenigd door één gezamenlijke liefde: muziek.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer.