Sound Bites. Foto: Anne Reitsma
Festival Classique presenteert Sound Bites. Foto: Anne Reitsma

Festival Classique presenteert Sound Bites

Festival Classique organiseert van 9 tot en met 11 september 2021 Sound Bites, een voorstelling door grote namen en aanstormend talent. Het publiek krijgt er nieuwe interpretaties van bekende werken voorgeschoteld, die op een bijzondere manier gekoppeld worden aan kunstvormen als dans en film. Het festival vindt plaats in de Fokker Terminal in Den Haag. Tickets zijn online verkrijgbaar.

Sound Bites

In het oorspronkelijke plan zou nu de veertiende editie van het strandfestival aan de gang zijn. Artistiek leider Marieke Hopman: “Helaas hebben we het festival vanwege de corona-maatregelen wederom een jaar moeten verplaatsen. Omdat we popelen om een uniek programma neer te zetten en onze bezoekers weer te ontmoeten, organiseren we op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 september 2021 Festival Classique|Sound Bites, een feestelijk avondprogramma dat een doorkijkje biedt naar het strandfestival in 2022.”

Mix van stijlen en genres

Festival Classique laat in de voorstelling Sound Bites klassieke muziek in al haar facetten schitteren en kiest voor een mix van opera en symfonisch, klassieke werken en hedendaagse composities. Door geen keuze te maken voor een specifiek genre krijgen bezoekers de kans om nieuwe stijlen te ontdekken. Zo gaat het Residentie Orkest de uitdaging met een elektro-dj aan en kruipt operaster Jessey-Joy in de rol van Violetta, de beroemde courtisane uit Verdi’s La Traviata. Topcelliste Maya Fridman laat samen met een vuurdanseres de grenzen tussen muziek en dans vervagen in hun zinderende performance. Slagwerk Den Haag voegt dan weer een filmelement aan zijn optreden toe. Het ensemble speelt bij filmbeelden een nieuwe compositie van Aart Strootman, geïnspireerd op de acties van de Plastic Soup Surfer voor meer bewustwording van zwerfplastic in zeeën en oceanen.

Hangar met ongedwongen sfeer

Niet alleen de mix van stijlen en genres maakt Sound Bites uniek, maar ook de setting: een hangar, met de ongedwongen sfeer van een nazomeravond op het strand. Bij binnenkomst ontvangen de bezoekers een drankje en na afloop van het twee uur durende programma kunnen ze genieten van een drankje aan de bar of de benen even losgooien met een dansje bij de Sunset Night Jam-sessie van onder andere David Kweksilber en Aart Strootman.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen