Ester door Nederlands Kamerkoor en Shiva Feshareki
Shiva Feshareki. Foto: Gregory White.

Nederlands Kamerkoor op tournee met ‘Ester’

Het Nederlands Kamerkoor brengt een ode aan moedige vrouwen. Van 13 tot en met 24 oktober 2021 trekt het onder leiding van Martina Batič door Nederland met Ester, een concert waarbij oude en nieuwe aanjagers van empowerment op artistieke wijze met elkaar verbonden worden.

Voor zijn nieuwe tournee werd het Nederlands Kamerkoor geïnspireerd door de Bijbelse figuur Ester. Zij redde het Joodse volk van genocide en is al eeuwenlang hét symbool van empowerment. Dat het koor voor The Writings van David Lang kiest, verbaast niet. De compositie van Lang is immers deels geïnspireerd op het Bijbelboek Ester.

Shiva Feshareki

In Ester wordt de onlangs voltooide cyclus van Lang afgewisseld met nieuw werk van Shiva Feshareki. De Brits-Iraanse turntablist en experimentele componist reist de wereld rond met haar muziek, werkte samen met onder andere het London Philharmonic Orchestra en heeft meerdere prijzen op haar naam staan, zoals The Royal Philharmonic Society Composition Prize (2009).

Verfilmde dans

De twee muziekstijlen in Ester worden met elkaar verbonden via de video-installatie Living in America van visueel artiest en filmmaker Miriam Kruishoop. Ze filmde een choreografie met de achttienjarige danseres Niaya Jones, bekend als Bosslady. Haar dans wordt extreem vertraagd vertoond en vertelt het verhaal van een tiener uit generatie Z die opgroeit in een van de armste wijken van Los Angeles.

Tourdata

Ester is van 13 tot en met 24 oktober 2021 te zien in verschillende theaters in Nederland:

  • Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam, woensdag 13 oktober (onderdeel Amsterdam Dance Event)
  • De Vereeniging, Nijmegen, donderdag 14 oktober
  • TivoliVredenburg, Utrecht, vrijdag 15 oktober
  • Muziekcentrum Enschede, woensdag 20 oktober
  • De Doelen, Rotterdam, vrijdag 22 oktober
  • Amare, Den Haag, zondag 24 oktober

Meer informatie en tickets vindt u op de website van het Nederlands Kamerkoor.

5/5 - (3 stemmen)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen