Kerstspel in het Muziekgebouw in Amsterdam, met Nieuw Vocaal Amsterdam, Holland Baroque en Dieuwertje Blok.
De jonge zangers van Nieuw Vocaal Amsterdam schitteren in Kerstspel.

Hartverwarmend: Kerstspel 2022

Geen Kerstmis zonder kerstmuziek. De leerlingen van Nieuw Vocaal Amsterdam (NVA) brengen op 17 en 18 december de muziektheatervoorstelling Kerstspel 2022 in het Muziekgebouw in Amsterdam. Het jonge koor wordt muzikaal begeleid door het ensemble Holland Baroque onder leiding van dirigent Daniel Reuss.

In de familievoorstelling Kerstspel zijn de mooiste advents- en kerstmelodieën uit Nederland en Noordwest-Europa te horen. Die werden speciaal voor NVA door dirigent Ton Koopman gearrangeerd voor kinderkoor en barokorkest. Kerstliederen als Nu syt wellecome en Wij komen van Oosten vormen het muzikale hart van de voorstelling. De liederen, die tijdens de Reformatie verboden waren, hebben dankzij hun artistieke kracht en sterke melodieën de woelige geschiedenis doorstaan. En nu zijn ze dus te horen in deze muziektheatervoorstelling naar een concept van Caro Kindt, oprichter en artistiek directeur van NVA.

Mini-opera

Dankzij Kerstspel krijgen elk jaar de ruim driehonderd leerlingen van NVA de kans om, op basis van hun leeftijd (4 t/m 21 jaar) en competentieniveau, het beste van zichzelf te tonen op het vlak van zang en spel. Dit jaar zullen ook kinderen uit Amsterdam Zuidoost, waar NVA samenwerkt met Leerorkest Amsterdam en Muziekcentrum Zuidoost, op het podium te zien zijn. Onder muzikale begeleiding van het ensemble Holland Baroque brengen ze het alom bekende kerstverhaal in de versie van een mini-opera.

Professionele regie

Het kerstverhaal wordt volledig ten tonele gebracht, van de reis van Jozef en Maria tot de dansende herders, zingende engelen en de Drie Koningen. De voorstelling wordt geregisseerd door Caro Kindt (NVA) en Anne Slothouwer (Reisopera). Via belichting en projecties wordt een intieme kerstsfeer gecreëerd, met historische liederen in een hedendaagse en dynamische setting. Dieuwertje Blok vertolkt de rol van de oudere Maria, die via teksten van Hetty Kleinloog terugkijkt op deze belangrijke periode uit haar leven. De rol van de jonge Maria en van Jozef worden zingend vertolkt door NVA-leerlingen.

Uitvoerenden

Nieuw Vocaal Amsterdam (Nieuw Amsterdams Kinderkoor, Nieuw Amsterdams Jeugdkoor, Nieuw Amsterdams Jongenskoor) en opleidingskoren. Holland Baroque onder leiding van dirigent Daniel Reuss. Dieuwertje Blok (verteller), Caro Kindt (regie), Anne Slothouwer (regie), Hetty Kleinloog (tekst), Neela Paulussen (kostuumontwerp) en Tjallien Walma van der Molen (podiumbeeld en lichtontwerp).

Tickets en info: www.muziekgebouw.nl

5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen