Het Ragazze Quartet is aanwezig op Hoogtij Festival 2024
Ragazze Quartet. Foto: Paulina Matusiak & Eddy Wenting

Hoogtij Festival biedt totaalbeleving

Een spoedcursus klassieke muziek, concerten door topmusici, een ‘diner chantant’ met Franse chansons en ga zo maar door. Hoogtij Festival heeft het allemaal. Tijdens het Pinksterweekend in het schilderachtige Groede.

Hoogtij Festival richt zich op een breed publiek, ongeacht leeftijd en kennis van (klassieke) muziek. Het tweedaagse festival in Groede heeft voor iedereen iets boeiends te bieden. Wie voor het eerst kennismaakt met klassieke muziek kan de spoedcursus Hoogtij in een half uur volgen bij Diederik Ebbinge en Jacobus den Herder. Om daarna tussen de ervaren luisteraars op te gaan in een van de concerten, bijvoorbeeld dat van het Ragazze Quartet. De vier dames willen met But not my Soul een lans breken voor Florence Price, de Afro-Afrikaanse componiste over wie ze het ook hebben in de coverstory van Luister 779.

Musici op Hoogtij Festival

De Ragazze combineren de muziek van Price met het Amerikaans kwartet van Antonín Dvořák en nieuw werk van Rhiannon Giddens. Niet te missen op de eerste avond van Hoogtij Festival in Groede. Verder op het programma: een haast meditatieve ervaring gebracht door het Simeonkwartet. Zij voeren Canto Ostinato uit op vier vleugels. Daarnaast zijn ook lokale gezelschappen, zoals het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor en het Levantijns Orkest, aan zet tijdens Hoogtij Festival.

Meerdere kunstvormen

Het tweedaagse festival is er overigens voor de hele familie, van de kinderen tot de grootouders. De Jong Talentconcerten, diverse films in het Filmhuis en de buitenvoorstelling De hongerige draak kunnen jong en oud boeien. Naast alle muzikale optredens is er op Hoogtij Festival ook een plek voor poëzie en beeldende kunst. Bekijk het festivalprogramma op hoogtijfestival.nl.

Cathelijne Maat

In samenwerking met Stichting Vrienden van het Kerkgebouw Groede organiseert pianiste Cathelijne Maat voor de tweede keer dit festival in haar geboortedorp. Met Hoogtij Festival combineert de artistiek en zakelijk leider van het festival haar twee passies: Groede en klassieke muziek.

4.7/5 - (7 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen