Lorenzo Viotti
Lorenzo Viotti, de nieuwe chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest

Inauguratieconcert Lorenzo Viotti

Lorenzo Viotti mag zich vanaf zaterdag 25 september 2021 officieel de nieuwe chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest noemen. Het inauguratieconcert in het Concertgebouw in Amsterdam aanstaande zaterdag belooft een bijzondere combinatie te worden van Italiaanse klanken en de Duitse laatromantiek.

De 31-jarige dirigent werd in 2019 reeds tot chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Nationale Opera benoemd. Nu neemt Viotti officieel de baton over van Marc Albrecht, die in de zomer van 2020 na tien seizoenen afscheid nam van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Viotti werd op korte tijd een klinkende naam in de muziekwereld. Hij werkte de voorbije jaren samen met gerenommeerde orkesten en operahuizen in onder andere Berlijn, Milaan en New York.

Nieuw seizoen met Lorenzo Viotti

Eerder deze maand begonnen Viotti en de Nationale Opera een nieuw seizoen met de operaproducties Der Zwerg (Zemlinsky) en Missa in tempore belli (Haydn). Zijn eerste seizoen als chef-dirigent bij het Nederlands Philharmonisch Orkest opent Viotti met een programma waarin Italië centraal staat. Dat is niet verwonderlijk overigens. Want hoewel Viotti de Zwitserse en Franse nationaliteit draagt, stroomt er ook Italiaans bloed door zijn aderen. De naam van zijn Italiaanse vader, Marcello Viotti, doet bij muziekliefhebbers wellicht een belletje rinkelen.

Rossini, Strauss en Schubert

Naast de Ouverture ‘Guillaume Tell’ van Rossini past de grootse symfonie Aus Italien van R. Strauss perfect binnen het programma van het inauguratieconcert. Het Nederlands Philharmonisch Orkest neemt onder leiding van Viotti het publiek mee op een reis langs Italiaanse landschappen. Schuberts vrolijke Symfonie nr. 6 maakt het openingsconcert, dat op zondag 26 september nogmaals opgevoerd wordt, compleet.

Klik hier voor meer informatie en tickets. Bekijk hieronder een korte video waarin Lorenzo Viotti zichzelf voorstelt als de nieuwe chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Nationale Opera.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen