Informele opera op de Parade in 's-Hertogenbosch. Meerdaags operafestival - Luister magazine voor klassieke muziek
Het Paradeplein in volle glorie. Foto: Henk van Esch

Informele opera op de Parade in ‘s-Hertogenbosch

Sinds 2007 brengt Opera op de Parade jaarlijks duizenden bezoekers naar het Paradeplein in ’s-Hertogenbosch. Zij kunnen daar op een informele manier naar opera en klassieke muziek luisteren. Vanwege het succes van dit evenement hebben Philharmonie Zuidnederland, Theater aan de Parade en gemeente ’s-Hertogenbosch besloten het uit te breiden tot een meerdaags operafestival dat plaatsvindt van 25 tot en met 27 juni.

Meerdaags informeel operafestival

Voor de editie van 2019 ligt allereerst de focus op het continueren van de Opera Sing Along: een meezingfeest met de meest bekende operahits, begeleid door Philharmonie Zuidnederland en het Brabant Koor. Als voorbereiding hierop wordt een workshop operazang georganiseerd. Ook is er een toevoeging van een operaconcert voor kinderen in samenwerking met het Internationaal Vocalisten Concours en een uitbreiding van Opera op de Parade tot een festivaldag in de hele Bossche binnenstad.

Festivaldag Opera op de Parade

Opera Zuid toert in het Offenbachjaar met de opera Fantasio het land door en strijkt op dinsdag 25 juni ook neer op de Parade in ’s-Hertogenbosch. Het operaspektakel in de openlucht is gratis toegankelijk. Fantasio is een verrukkelijke romantische komedie en een ode aan de fantasie. Het gaat over narren en dwazen, over liefde en zotheid, over oorlog en verkleedpartijen.

Opera voor kinderen

Dit jaar begint het operagevoel op 25 juni al ’s middags in de Bossche binnenstad. Onder andere door de voorstelling Ik haat Opera! Hiermee wil Opera Compact korte metten maken met het stoffige beeld dat opera een uitstervende kunstvorm is. Op woensdag 26 juni kunnen kinderen tijdens Opera concert voor Kids genieten van een heerlijk familieconcert. 27 juni staat in het teken van de Opera Sing Along. NPO 2 zendt dit op zondag 7 juli 19.20 uur ook nog uit bij Omroep Max. Kijk voor meer informatie over het festival, de Opera Sing Along en de operaworkshop op de website van Opera op de Parade.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen