Het Ruysdael Kwartet programmeert het klassiek festival Zoom! - Luister magazine
Ruysdael Kwartet. Foto: Bert Andrée

Vijfde editie van het kamermuziekfestival Zoom!

Ook dit jaar programmeert het Ruysdael Kwartet het jaarlijks terugkerende festival Zoom! Van 29 mei tot en met 2 juni vindt dit evenement plaats aan de rand van Nationaal Park de Veluwezoom. Topmusici uit binnen- en buitenland geven concerten in monumenten, boerderijen, kerken en in de open lucht van de Gelderse gemeenten Rheden, Rozendaal en Doesburg. Dit zijn onder meer sopraan Lenneke Ruiten, celliste Ella van Poucke, de Japanse fortepianist Megumi Tanno en de Engelse contrabassist Tim Gibbs.

Het Ruysdael Kwartet

In 1996 werd het Ruysdael Kwartet opgericht. Destijds studeerden alle leden nog aan het conservatorium in Den Haag. Desondanks wist het kwartet binnen enkele jaren succesvol te geraken en won diverse prestigieuze prijzen. Zo won het kwartet het Charles Hennen Internationaal Kamermuziekconcours 2000 en kreeg het de Prix de la SACEM toegekend in de finale van het Concours International de Quatuor à Cordes 2001 in Bordeaux. In maart 2002 veroverde het kwartet de Persprijs en de AVRO-prijs in de finale van de Vriendenkrans in het Concertgebouw te Amsterdam. In 2018 vond de eerste Strijkkwartet Biënnale Amsterdam plaats, waar het Ruysdael kwartet een prominente plaats innam. Naast een klassiek repertoire, speelt het ook muziek van hedendaagse componisten.

Lenneke Ruiten

Violist Joris van Rijn van het Ruysdael Kwartet kijkt uit naar het optreden samen met sopraan Lenneke Ruiten. “Zij heeft een overvolle agenda en speelt in de grootste zalen ter wereld. Het is voor ons een grote eer haar te mogen verwelkomen. In 2016 hebben wij samen met Lenneke Ruiten mogen optreden voor Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, in Parijs tijdens hun staatsbezoek aan Frankrijk.” Het belooft dan ook een mooie samenwerking te worden.

Bezoek festival Zoom!

Festival Zoom! vindt plaats van 29 mei tot en met 2 juni. Ga voor het volledige programma en tickets van het evenement naar de website van het kamermuziekfestival.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen