Margreet Honig verzorgt een van de openbare masterclasses van de IVC-masterclassweek.
Margreet Honig. Foto: Foppe Schut.

Publiek welkom bij IVC-masterclass van Margreet Honig

De International Vocal Competition (IVC) organiseert in 2023 voor het eerst een masterclassweek voor zangers én zangpedagogen. Met publiek. Van 2 tot en met 5 maart zijn toeschouwers welkom in ’s Hertogenbosch om te beleven hoe onder anderen Margreet Honig tips geeft aan zangleraren.

De legendarische zangpedagoge Margreet Honing deelt tijdens de masterclassweek van de IVC haar kennis met beginnende pedagogen en jonge zangers. Samen met Andrew Watts (countertenor en pedagoog aan de Guildhall School of Music in Londen) en Rosemary Joshua (sopraan en artistiek leider van de Nationale Opera Studio) heeft ze de leiding over The Art of Singing, zoals de masterclassweek heet.

Glimp van de zangwereld

Van 2 tot en met 5 maart 2023 delen Margreet Honig, Andrew Watts en Rosemary Joshua hun ervaring en visie met een aantal zangpedagogen, die op hun beurt met twaalf zangstudenten samenwerken. Uniek aan deze masterclassweek van de IVC: publiek is welkom. In de Willem Twee Toonzaal in ’s Hertogenbosch vangen toeschouwers een glimp op van hoe het er in de zangwereld aan toe gaat.

Programma

Op donderdagavond 2 maart 2023 geeft Margeet Honig een openbare masterclass, waarin ze observeert en becommentarieert hoe zangleraren met jong zangtalent aan de slag gaan. Ook de masterclasses van countertenor Andrew Watts (3 maart) en sopraan Rosemary Joshua (4 maart) staan open voor publiek. Het resultaat van de leerrijke masterclassweek is op zondagmiddag 5 maart 2023 te horen. Tijdens het afsluitende presentatieconcert zingen twaalf jonge zangers werk van bijvoorbeeld Mozart en Händel, onder begeleiding van voormalige IVC-finalisten en pianisten Hikaru Kanki, Sara Pavlovic en Ian Tindale.

Klik hier voor de kaartverkoop.
Meer info voor zangpedagogen en zangers is hier te vinden. 

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen