Klaartje van Veldhoven - Kerstconcerten

Klaartje van Veldhoven komt met Kerststalconcerten

Voor sopraan Klaartje van Veldhoven barst de decembermaand normaal gesproken van de kerstconcerten, zoals Messiah’s en het Weihnachtsoratoria. Door de coronacrisis werden deze – zucht – allemaal afgezegd. Daar wilde ze zich net zomaar bij neerleggen. Daarom komt de Nederlandse zangeres nu met de Kerststalconcerten. Zo hoopt ze aan de hand van kerstmuziek toch momenten van licht, hoop en verwondering te creëren.

 Zeker in de huidige tijdsgeest is er behoefte aan saamhorigheid en verdieping. Daarom heeft Klaartje van Veldhoven samen met sopraan Wendy Roobol en accordeonist Renée Bekkers het initiatief genomen om de Kerststalconcerten op te zetten.

Klaartje van Veldhoven met Wendy Roobol en Renée Bekkers

Het trio geeft concerten met het prachtige repertoire uit de grote barokwerken van Bach en Händel. Ook zijn er liederen van Purcell en is er de mooiste kerstliedjes gearrangeerd voor accordeon en sopraan. Klaartje: “Na het succesvolle tournee van de Boerencantate deze zomer weet ik weer hoe fijn het is om mooie muziek dichtbij de mensen te kunnen brengen. Om het publiek weer te horen lachen en ze mee te nemen uit de dagelijkse ellende.”

Spelen in de stallen

Klaartje, Wendy en Renée gaan – letterlijk – in de stallen en op buitenplaatsen spelen. Mensen kunnen hier in kleine groepen, tussen de beesten, genieten van een mooi concert met een dekentje op schoot en een glas Glühwein in de hand, terwijl het vuur knettert in de korven.

Speellijst van de Kerststalconcerten

  • 16 december, Muiden
  • 17 december, Norg
  • 18 december, Leidschendam
  • 19 december, Nuenen
  • 23 december Maartsensdijk
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 20 april geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!