Langer en beter genieten van muziek met de iPhone 14

Als klassieke muziekliefhebber vind je het vast fijn om concerten bij te wonen. Maar soms kan een kaartje voor een concert behoorlijk prijzig zijn. Concerten luisteren via muziekstreamingdiensten biedt dan ook een mooie uitkomst. Het is niet de volledige ervaring, maar je kunt wel heerlijk opgaan in het gevoel van de muziek. Wil je nog langer en beter genieten van de muziek, dan is de nieuwe iPhone 14 een aanrader.

Concerten zijn niet vaak van korte duur. En het zou natuurlijk jammer zijn als je onderweg bent en de batterij van het apparaat waar je op luistert het begeeft nog voordat het concert is afgelopen. Met de nieuwe generatie iPhone 14 modellen zal dat niet gauw gebeuren. Je kunt tot wel 70 uur audio afspelen. En dat is nog niet alles: in september verscheen ook de nieuwe generatie AirPods Pro 2. Luister je graag langdurig naar muziek, dan zit je met deze twee gadgets goed.

De iPhone 14-serie bestaat uit vier verschillende modellen: de iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Met de iPhone 14 kun je al 70 uur nonstop muziek luisteren. En met de grootste versie, de iPhone 14 Plus, luister je zelfs 100 uur naar muziek voordat je hem weer moet opladen. Bekijk hier meer informatie over de modellen.

Nog langer (en binnenkort beter) muziek luisteren met de AirPods Pro 2

De nieuwe AirPods Pro 2 zijn in september ook vernieuwd. De gemiddelde afspeelduur van de AirPods Pro 2 is 6 uur. Dat is bijna een derde meer dan bij de vorige versie van de oordopjes. De oortjes zijn weer voorzien van Spatial audio, ook wel surround sound genoemd. Hierdoor luister je alsof je op de beste stoelen voor het orkest zit en de muziek om je heen beweegt in plaats van twee kanten.

Een bijzondere ontwikkeling waar we nog heel even op moeten wachten is de komst van LE Audio. LE Audio is een Bluetooth-techniek waarbij het audiopotentieel van zeer hoge kwaliteit is. De techniek is in staat om onafhankelijk verbinding te maken met verschillende apparaten en ook nog eens in sync. En dat alles terwijl het heel weinig energie kost (LE Audio staat voor Low Energie Audio).

De zogenaamde LE Audio kan je alleen met Bluetooth 5.3 gebruiken. Hier bieden zowel de iPhone 14 als de AirPods Pro 2 ondersteuning voor. Helaas zullen we dus nog even geduld moeten hebben, omdat deze ontwikkeling waarschijnlijk pas tegen het einde van het jaar als system update zal verschijnen.

Facebook
Twitter

Laatste artikelen